Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Αντεπίθεση Αναστασιάδη για Κυπριακό: Δεν δεχόμαστε εκβιασμούς και χρονοδιαγράμματα

- Σήκωσε το γάντι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης
- Σαφέστατο το μήνυμα που έστειλε από το βήμα του συνεδρίου της Ένωσης Κοινοτήτων
- «Δεν δεχόμαστε από όπου και αν προέρχονται οι οποιοιδήποτε εκβιασμοί»

Άδραξε της ευκαιρίας και από το βήμα του συνεδρίου της Ένωσης Κοινοτήτων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε ισχυρό μήνυμα ότι δεν δεχόμαστε εκβιασμούς από όπου κι αν προέρχονται.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με έντονο ύφος ανέφερε ότι «θέλω να πω για να ξεκαθαρίσω μια για πάντα κάτι: Δεν δεχόμαστε από όπου και αν προέρχονται οι οποιοιδήποτε εκβιασμοί ή τακτά χρονοδιαγράμματα γιατί τάχα έτσι μπορεί να κατορθωθεί να ικανοποιηθεί το όραμα κάποιων - επαναλαμβάνω όχι ως προς την ουσία αλλά ως προς το χρόνο επανέναρξης του διαλόγου – και να μπούμε σε ένα διάλογο χάρη του διαλόγου χωρίς οι βασικές αρχές ή οι αποφάσεις, τα ψηφίσματα του ΟΗΕ ή οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας να μη διασφαλίζονται από αυτούς που εκπροσωπούν το διεθνή Οργανισμό».






Θα πρέπει, συνέχισε, να γίνει συνείδηση ότι η εμπιστοσύνη προς κάποιους δίνεται ή αναιρείται εάν μέσα από τις συγκεκριμένες πράξεις αποδεικνύουν ότι δεν είναι άξιοι της εμπιστοσύνης μας. Αυτό ας ληφθεί σοβαρά υπόψη.
Τις επόμενες των ημερών, συμπλήρωσε, βεβαίως θα συνέλθει το Εθνικό Συμβούλιο, θα εξετάσει τα όσα σήμερα έχουν ανακοινωθεί και είμαι βέβαιος ότι ομόφωνα θα δώσουμε μια απάντηση.

Όσο μας ενδιαφέρει, τόνισε ο Πρόεδρος, και μας ενδιαφέρει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον η λύση του κυπριακού προβλήματος, άλλο τόσο και είμαστε έτοιμοι σε αυτό, θέλουμε ο νέος διάλογος όταν θα ξεκινά να ξεκινά με τις απαραίτητες προϋποθέσεις και την προοπτική επιτυχίας.

«Κανένας άλλος δεν θέλει περισσότερο από εμάς τη λύση του κυπριακού προβλήματος. Μια λύση που θα μας απαλλάσσει από τα κατοχικά στρατεύματα, μια λύση που θα επανενώνει την πατρίδα μας, μια λύση που θα κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων, Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων, μια λύση που θα δημιουργεί ένα κράτος λειτουργικό, αλλά και βιώσιμο και την ίδια ώρα να μπορεί να επιτελέσει τις υποχρεώσεις του ως πλήρες μέλος της ΕΕ, ένα κράτος που θα διασφαλίζει σε όλους ανεξαίρετα την προοπτική προκοπής και συνεργασίας», ξεκαθάρισε.

«Ας μη ζουν με ψευδαισθήσεις κάποιοι ότι θα αποσπάσουν δάφνες επιτυχίας εάν νομίζουν ότι μέσα από τους εκβιασμούς μπορεί να μας οδηγήσουν σε ένα διάλογο χάρη του διαλόγου. Το κάνω ξεκάθαρο: Βασικές αρχές δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε ανεξάρτητα του ποιος το λέει και το πώς το λέει».

Δεν ζούμε στην Αυστραλία, ζούμε στην Κύπρο με τις ιδιαιτερότητες εξήγησε για να καταλήξει πως πρέπει να αναλογιστούν κάποιοι που έχουν υποχρέωση να υλοποιούν ψηφίσματα, ότι εκείνα θα πρέπει να προτάσσουν και όχι τις θέσεις της μιας πλευράς για να εκθέτουν την άλλη.

Source : www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου