Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

WTA - Ημιτελικοί στο μενού

Σήμερα το απόγευμα θα γνωρίζουμε τις δύο τενίστριες που θα διεκδικήσουν την Κυριακή τον τίτλο της πρωταθλήτριας στο WTA Championships της Κωνσταντινούπολης, μετά τους δύο μεγάλους σημερινούς ημιτελικούς Να Λι-Κβίτοβα και Σ.Γουίλιαμς-Γιάνκοβιτς. Ντέρμι και στη Βαλένθια, μεταξύ Φερέρ-Αλμάγκρο.

Στην τελική τους ευθεία μπαίνουν τα τρία τουρνουά που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα σε Τουρκία, Ελβετία και Ισπανία καθώς σήμερα θα γίνουν οι ημιτελικοί αγώνες από τους οποίους θα προκύψουν τα ζευγάρια που θα διεκδικήσουν τους τίτλους στα τρία indoors events.

Τα βλέμματα στρέφονται, αυτομάτως, στην Κωνσταντινούπολη όπου τα match-ups των ημιτελικών, υπόσχονται δύο πολύ δυνατά παιχνίδια ακόμη και για τη Σερίνα Γουίλιαμς που θεωρείται το μεγάλο φαβορί (και) για τον (φετινό) τίτλο, κόντρα στη Γέλενα Γιάνκοβιτς.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 15:00GR-SuperTennis, με την αμφίρροπη αναμέτρηση της Να Λι κόντρα στην Πέτρα Κβίτοβα.

Η Κινέζα είναι μαζί με τη Γουίλιαμς οι μοναδικές αήττητες στην Κωνσταντινούπολη και αν καταφέρει να ξεπεράσει τον σκόπελο της Κβίτοβα και προκριθεί στον τελικό, θα ανέβει στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης και θα γίνει η highest-ranked Ασιάτισσα όλων των εποχών.

Το Head to Head είναι ισόπαλο 3-3, όμως είναι η πρώτη φορά που θα αναμετρηθούν σε indoor, με την αριστερόχειρα Τσέχα να βγάζει τον καλύτερό της εαυτό στα κλειστά courts.

Αμέσως μετά, στο Sinan Erdem, θα μπουν Σερίνα Γουίλιαμς και Γέλενα Γιάνκοβιτς για το δεύτερο ημιτελικό της σπουδαίας διοργάνωσης και μπορεί η Αμερικανίδα να θεωρείται το μεγάλο φαβορί, όχι μόνο για τη νίκη αλλά και για την κούπα, ωστόσο η Γιάνκοβιτς είναι η μια απ'τις δύο ενεργές τενίστριες που μετράνε τέσσερις ή περισσότερες νίκες κόντρα στην κορυφαία του κόσμου.

Η Σερίνα που ολοκλήρωσε χωρίς απώλειες σετ τη φάση των ομίλων, έχει ηττηθεί τέσσερις φορές απ'τη JJ (7-4 στο σύνολο) και 10 φορές απ'την αδερφή της, Βίνους (14-10).

Στη Βασιλεία, Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο και Ρότζερ Φέντερερ βρίσκονται μια νίκη μακριά απ'το δεύτερο συνεχόμενο ραντεβού τους στον τελικό του Swiss Indoors Basel.

Στον πρώτο ημιτελικό (15:30GR-OTE TV), ο Αργεντινός Νο1 του ταμπλό και υπερασπιστής του τίτλου, θα αντιμετωπίσει τον Ροζέρ Βασελέν ενώ ο πέντε φορές πρωταθλητής της διοργάνωσης, Ρότζερ Φέντερερ θα τεθεί αντιμέτωπος (17:30GR-OTE TV) με τον 23χρονο Καναδό, Βάσεκ Πόσπισιλ σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι.

Τέλος, στο indoor τουρνουά της Βαλένθιας, το παιχνίδι που ξεχωρίζει είναι ο Ισπανικός εμφύλιος ανάμεσα στο Νο1 του ταμπλό και κάτοχο του τίτλου, Νταβίντ Φερέρ και το Νο3, Νίκολας Αλμάγκρο (21:00GR-OTE TV).

Νωρίτερα 17:00GR-OTE TV, στον πρώτο ημιτελικό, Μίχαηλ Γιούσνι και Ντιμιτρί Τουρσούνοφ θα διεκδικήσουν το πρώτο εισιτήριο, σε έναν ακόμη σπουδαίο εμφύλιο στο Valencia Open 500.

Source : http://tennis24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου