Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Στον κίνδυνο εμπορίας εκτίθενται πολλά νεογνά

Νεογέννητα παιδιά δεν γράφονται στο ληξιαρχείο, γιατί κλινικές ή γιατροί δεν παρέχουν το απαραίτητο πιστοποιητικό στους γονείς, δήλωσε στην εκπομπή του Σίγμα, ''Κάτσε να δείς'', η Επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού.

O λόγος είναι η δυσκολία των γονέων να πληρώσουν τα νοσήλεια γι' αυτό και τα παιδιά χρησιμοποιούνται ως μοχλός πίεσης, ανέφερε η κ. Κουρσουμπά.

Σε άλλες περιπτώσεις, είπε, οι ίδιοι οι γονείς δεν το πράττουν, λόγω του ότι είναι παράνομοι και φοβούνται, μήπως προσερχόμενοι στο ληξιαρχείο αποκαλυφθούν.

"Αυτό αποκλείει το παιδί από τα ωφελήματα του κράτους. Δεν μπορεί να γραφτεί στο σχολείο και εαν για κάποιο λόγο στην απόγνωσή τους αυτή, το δώσουν σε κάποια καλή οικογένεια έναντι αμοιβής, αυτό είναι εμπορία", είπε χαρακτηριστικά

Μπάζει νερά η νομοθεσία

Ωστόσο, η κυπριακή νομοθεσία επί του θέματος μπάζει νερά. Δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο, επισημαίνει η κ. Κουσρουμπά. "Το κράτος δεν έχει ένα μηχανισμό που να παρακολουθείται. Το κράτος δεν γνωρίζει εαν όλα τα παιδιά που έχουν γεννηθεί στην Κύπρο έχουν εγγραφεί", δήλωσε.

Οι οποιεσδήποτε προσπάθειες του Γραφείου της Επιτρόπου Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού για ρύθμιση του θέματος, έχουν σκοντάψει σε γραφειοκρατεία, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να παραμένει άλυτο.

Πηγή: http://www.ilovestyle.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου