Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Πρέμιερ Λιγκ: Έτσι κρατιέται η κορυφή!

Σε ένα ματς που τα πράγματα δεν της πήγαν όπως περίμενε (7΄τραυματισμός Φλαμινί-65΄αποβολή Αρτέτα) ηΆρσεναλ απέδειξε την ανωτερότητά της και επικράτησε 2-0 στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας, παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ. Ζιρού (87΄) και Αρτέτα (47΄πέναλτυ) πέτυχαν τα γκολ.

Μετά την ήττα από την Ντόρτμουντ για το Τσάμπιονς Λιγκ, η ομάδα του Βενγκέρ ήθελε τη νίκη εντός συνόρων που θα της έδινε πίσω την ψυχολογική ώθηση αλλά και θα την διατηρούσε στην κορυφή.
Μπορεί αυτή την φορά να μην έπαιξε πολύ καλά και να μην έκανε πολλές φάσεις για γκολ ωστόσο βρήκε τον τρόπο να πάρει το τρίποντο απέναντι σε μία ομάδα που στην μετά Χόλογουεϊ εποχή (σ.σ ο υπηρεσιακός Κιθ Μίλεν ήταν στον πάγκο) αμύνθηκε σωστά όσο μπορούσε αλλά δεν έδειξε ικανή να πάρει κάτι παραπάνω.

To ματς:
Η ομάδα του Βενγκέρ δυσκολευόταν να διασπάσει την άμυνα της Πάλας που είχε στηθεί σωστά ενώ ο Φλαμινί μόλις στο 7ο λεπτό έφυγε με τράβηγμα και έδωσε την θέση του στον Γκνάμπρι. Ο Εζίλ έδειχνε κουρασμένος, ο Καθόρλα σε μέτρια μέρα και έτσι η καλύτερη στιγμή καταγράφηκε στο 34΄όταν ο Ζιρού δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι στο γύρισμα του Καθόρλα. Από την άλλη, ο Σαμάκ στο 40΄πήδηξε μόνος στην περιοχή αλλά σε λάθος χρόνο και έχασε μεγάλη ευκαιρία για την Πάλας.

Στο 47΄λύθηκε ο γόρδιος δεσμός… Ο Γκνάμπρι ανατράπηκε από τον Γκουεντιούρα στην περιοχή και ο Αρτέτα ήταν εύστοχος, βάζοντας την Άρσεναλ μπροστά στο σκορ. Μάλιστα, στο 50΄ο Γκνάμπρι πρωταγωνίστησε σε μία ακόμα φάση αλλά ο Ντελάνι τον πρόλαβε λίγο πριν σκοράρει και κράτησε το 1-0.

Στο 65΄έγινε η φάση που άλλαξε τις αριθμητικές ισορροπίες καθώς ο Αρτέτα ανέτρεψε τον Σαμάκ που έφευγε στην πλάτη όλης της άμυνας της Άρσεναλ και αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα. Η Πάλας πήρε μέτρα και κατοχή και στο 74΄είχε διπλή τεράστια ευκαιρία αλλά αρχικά το… δοκάρι και μετά ο Σέζνι εντυπωσιακά κράτησαν το μηδέν.

Όσο ο χρόνος περνούσε η Άρσεναλ ανακτούσε τα ηνία και στο 87΄ο Ζιρού με κεφαλιά σε μία ωραία αντεπίθεση, έκανε το 2-0 και ολοκλήρωσε την… δουλειά για την ομάδα του.

Συνθέσεις:
Κρίσταλ Πάλας: Σπερόνι, Γουόρντ, Ντελάνεϊ, Γκάμπιντον, Μόξεϊ, Γέντινακ, Ντικατσόι, Μπάναν (77΄Γκέιλ), Τόμας (57΄Μπολασί), Γκουεντιούρα (71΄Κέμπε), Σαμάκ

Άρσεναλ: Σέζνι, Σανιά, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Γκιμπς, Αρτέτα, Φλαμινί (7΄Γκνάμπρι-69΄Γουίλσιρ), Ράμσεϊ, Εζίλ, Καθόρλα (69΄Μονρεάλ), Ζιρού

Source: http://www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου