Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Ριζικό «λίφτινγκ» στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων (ΦΩΤΟ)

Μόλις την περασμένη βδομάδα, σε υπηρεσιακή σύσκεψη στα γραφεία του Δημαρχείου Λάρνακας αποφασίστηκαν τα έργα ανάπλασης που με την υλοποίησή τους θα βελτιώσουν την εικόνα του παραλιακού μετώπου των Φοινικούδων.

Τα έργα ανάπλασης του παραλιακού μετώπου των Φοινικούδων που αποφασίστηκαν στην υπηρεσιακή σύσκεψη χωρίστηκαν σε τρεις φάσεις και αφορούν τόσο την ακτή όσο και τον παραλιακό πεζόδρομο καθώς και την πλατεία Ευρώπης στην αρχή της Λεωφόρου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, σε πρώτη φάση, τα έργα θα αφορούν τον εξωραϊσμό και την καθαριότητα της ακτής, δηλαδή μετακίνηση παραγκών και κρεβατάκια-ομπρέλες θαλάσσης. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη, οι πιο πάνω εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν αμέσως μετά την τελική έγκριση του δημοτικού συμβουλίου, ενώ τα έξοδα θα αναλάβει ο δήμος.

Στη δεύτερη φάση τα έργα αφορούν την αντικατάσταση των υφιστάμενων φθαρμένων δαπεδοστρώσεων (μήκους 500 μέτρων και πλάτους 5,5μ.), του παραλιακού πεζόδρομου από τη μεριά της θάλασσας, ενώ αναμένεται να γίνει εφικτή και η τοποθέτηση εικαστικών δημιουργιών με θέμα τη θάλασσα και με άλλον αστικό εξοπλισμό. Τα έργα στον παραλιακό πεζόδρομο αναμένεται να κοστίσουν 300 χιλιάδες ευρώ και ποσό 200 χιλιάδων θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007-2013. Οι εργασίες αυτές, όπως είπε ο κ. Λουρουτζιάτης αναμένεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο του 2014.

Οι εργασίες για την τρίτη φάση των έργων ανάπλασης του παραλιακού μετώπου των Φοινικούδων που αφορά την πλατεία Ευρώπης θα προνοούν και επίσης την αντικατάσταση των υφιστάμενων φθαρμένων δαπεδοστρώσεων και την τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού. Επίσης στον χώρο της πλατείας αναμένεται να εγκατασταθεί ειδικός εξοπλισμός για τη δημιουργία μικρού skate spot, αφού να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη πλατεία έχει γίνει το στέκι των φαν του εν λόγω σπορ κάθε βράδυ.

Επίσης, θα χωροθετηθεί ηλεκτρονική οθόνη πληροφόρησης και προβολής υλικού για θέματα που αφορούν την αλιεία στην Κύπρο. Τα έργα στην πλατεία Ευρώπης θα κοστίσουν 450 χιλιάδες ευρώ. Από τα χρήματα αυτά, ποσό 200 χιλιάδων θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007-2013.

Για την υλοποίηση των πιο πάνω έργων που αναμένεται να αλλάξουν ριζικά την όψη του παραλιακού μετώπου των Φοινικούδων αναμένεται η τελική έγκριση τους από την ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου της Λάρνακας ενώπιον του οποίου θα τεθούν, σύμφωνα με τον δήμαρχο, αρχές του επόμενου μήνα.


Πηγή: http://www.newsit.com.cy

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου