Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Oμόνοια: Θέλει να αποδείξει ότι έχει τα φόντα

Ο κόσμος θα είναι εκεί, για 1η φορά σε αγωνα πρωταθλήματος. Θα είναι ένα επιπλέον όπλο στην προσπάθεια της Ομόνοιας.

 Αλλά αυτοί που θα πάνε γήπεδο και αυτοί που θα κάτσουν μπροστά από τηλεοράσεις και ραδιόφωνα έχουν μία και μόνον απαίτηση. Να δουν την ομάδα τους να καταθέτει διαπιστευτήρια και να κερδίζει. Για την Ομόνοια δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τους τρεις βαθμούς και έχοντας μείνει πίσω στη βαθμολογία, θα πρέπει να πορεύεται με τη λογική του μονόδρομου σε όλες τις αγωνιστικές.

Ο Σαβέβσκι πρέπει μέσα από τις επιλογές ατόμων και διάταξης να βρει τη χημεία που θα αποφέρει αγωνιστική βελτίωση και επιτυχία. Η Ομόνοια, με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της, δεν έπεισε. Παρουσίασε σοβαρά προβλήματα ανάπτυξης, δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη στο ανασταλτικό κομμάτι, δεν είχε ορθόδοξο πλάνο και συνοχή γραμμών μέσα στο γήπεδο. 

Η Ομόνοια δεν είχε ταυτότητα, μία αγαπημένη στο παρελθόν λέξη του Σκοπιανού προπονητή. Παράλληλα, ήταν εμφανής η μέτρια παρουσία πολλών παικτών πάνω στους οποίους ποντάρει. Το «τριφύλλι» έχει παίκτες με αποδεδειγμένη ικανότητα από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και παίκτες που ήρθαν το καλοκαίρι, κουβαλώντας καλές προδιαγραφές, μόνο που δεν τις έβγαλαν στο γήπεδο.

 Κανένας δεν απαιτεί σήμερα να χαθεί η μπάλα. Αναμένει όμως μία ομάδα να ξέρει τι θέλει, πώς να το πάρει. Παίκτες που θα μοχθήσουν για την ουσία, που θα τρέξουν, θα πάρουν πρωτοβουλίες, θα διεκδικήσουν κάθε μπαλιά. 

Ο σημερινός αγώνας μπορεί να εκληφθεί και ως νέα αρχή για πρόσωπα και σύνολο. Αν ο Λεάντρο και ο Εφραίμ ανέβουν σε εμφανή βαθμό, τότε πολλά μπορούν να αλλάξουν. Θα αναφέρουμε φυσικά ότι καθ' όλην τη διάρκεια της εβδομάδας οι παίκτες έστειλαν με βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις τα μηνύματά τους, εκδηλώνοντας αποφαστικότητα γι' ανάκαμψη, με πιο έντονο αυτό του Μορέιρα (''θα πεθάνουμε στο γήπεδο''). Είναι ίσως ένα σημάδι, αλλά όλα είναι στη σφαίρα του υποθετικού. Η αλήθεια καταγράφεται μόνο στο γήπεδο.

Γνωστά τα 8/11Το πώς θα παρατάξει την ομάδα του ο Σαβέβσκι είναι πάνω-κάτω αναμενόμενο. Μορέιρα, Χαρης Κυριάκου, Σκαραμοτσίνο, Αντράδε, Λεάντρο, Σοάρες, Ασίς και Εφραίμ ξεκινούν. Συνεπώς τα 8/11. Πιθανότατα θα ξεκινήσει ο Γκικίεβιτς στην κορυφή, με έναν εκ των Σκέμπρι, Πλατινί στο αριστερό φτερό. Σενάριο υπαρκτό είναι το πιο ελαφρύ σχήμα με τον Μαλτέζο κέντρικό φορ και τον Πλατινί ακραίο. Στα μετόπισθεν Αλαμπί και Σερφά διεκδικούν τη θεση δίπλα από τον Αντράδε. Πέρα από το πώς θα στήσει το παιχνίδι της η Ομόνοια, πρέπει να λαμβάνει σοβαρά υπόψη και τηις ικανότητες της ΑΕΚ. Που μέχρι τώρα έδειξε να ανταποκρίνεται εξαιρετικά σε δύο εκτός έδρας ντέρμπι, να έχει καλό δουλεμένο πλάνο και να έχει στείλει προειδοποιητικά μηνύματα.

- Source : http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου