Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Κάλεσμα ενότητας αλλά και νουθεσίες κομματικής συμπεριφοράς

Με ξεκάθαρες αιχμές κατά των εσωκομματικών του αντιπάλων και τα όσα ταλανίζουν το κόμμα στην μετά Τάσσου Παπαδόπουλου εποχή ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος άνοιξε τις εργασίες του Παγκύπριου Συνεδρίου του κόμματος.

Από το βήμα του συνεδρίου και στην παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου αρχηγών και εκπροσώπων κομμάτων ο Μάριος Καρογιάν έθεσε το πλαίσιο των κυοφορούμενων αλλαγών στο ΔΗΚΟ καλώντας τους συνέδρους να επαναφέρουν στο κόμμα τις αξίες των ιστορικών ηγετών Σπύρου Κυπριανού και Τάσσου Παπδόπουλο.

Προβαίνοντας σε μια εκτενή ανασκόπηση για τους λόγους και τις πολιτικές που έφεραν την Κύπρο στην σημερινή κατάσταση ο κ. Καρογιάν έθεσε ως επιτακτική ανάγκη την υπάρξει ενός πολιτικού οργάνου που θα μετουσιώσει τις αρχές του κόμματος σε πολιτικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις συνθήκες που δημιουργήθηκαν μετά την κατάρρευση του προηγούμενου μοντέλου ανάπτυξης και διακυβέρνησης.

Σε αυτό το σημείο δεν προσπάθησε να κρύψει την ενόχλησή του για την συμπεριφορά και στάση συναγωνιστών του. «Κακά τα ψέματα. Με γκρίνιες, διαρκείς αμφισβητήσεις και εσωκομματικές τριβές δεν φτιάχνονται κόμματα ούτε ανακτώνται οι σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες».

Και δεν έμεινε ως εδώ.
Χρησιμοποιώντας το κεντρικό σύνθημα του ΔΗΚΟ «νέα εποχή ως ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ με τη ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, με την Κύπρο στην καρδιά και το βλέμμα στο μέλλον» αφού απηύθυνε κάλεσμα ενότητας τονίζοντας ότ η συνοχή του Κόμματός μα είναι το πρώτο ζητούμενο, το πρώτο καθήκον, το υπέρτατο ατομικό και συλλογικό μας χρέος με τόνισε με νόημα.

«Τα τεχνητά ζιζάνια του διχασμού και της διάσπασης πρέπει να καταπολεμηθούν. Είναι η ώρα της συναδέλφωσης, της συναγωνιστικότητας, της συντροφικότητας».

Ο Μάριος Καρογιάν κάλεσε τους συνέδρους να αξιολογήσουν τις προτάσεις για καταστατικές αλλαγές που θα επιτρέψουν όπως είπε στο κόμμα να φέρει σε πέρας τη δύσκολη αποστολή του

Source : www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου