Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Ευθύνη της κυβέρνησης η ενότητα, διαμηνύει ο Α. Κυπριανού -

Δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα ενόσω υπάρχουν σχέδια εναντίον του ΑΚΕΛ και δεν υπάρχουν συλλογικοί χειρισμοί από πλευράς της Κυβέρνησης, η οποία έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για τη δημιουργία των προϋποθέσεων ενότητας, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, κάνοντας λόγο για αλαζονεία, καλλιέργεια μίσους και φανατισμού. 

 Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του ετήσιου φεστιβάλ της Ένωσης Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) στη Λεμεσό, ο Άντρος Κυπριανού κλήθηκε να σχολιάσει την πρωινή έκκληση του Προέδρου Αναστασιάδη για ενότητα, λέγοντας ότι ο ίδιος συμφωνεί πως οι συνθήκες το επιβάλλουν και το ΑΚΕΛ έχει απλώσει το χέρι για συνεργασία. 

 Ωστόσο, σημείωσε πως «σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να συνεργαστούμε ενόσω κάποιοι κυβερνητικοί και φιλοκυβερνητικοί κύκλοι σχεδιάζουν εναντίον μας διάφορα πράγματα κι ενόσω δεν έγιναν συλλογικοί χειρισμοί για να υπάρχει και η απαραίτητη ενότητα».

 Αναφέροντας ως παράδειγμα την απουσία, όπως είπε, ενημέρωσης γύρω από την πρόταση για την Αμμόχωστο και τις επαφές των διαπραγματευτών με τα Υπουργεία Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, ο κ. Κυπριανού υποστήριξε ότι «προωθούνται ζητήματα δίχως να λαμβάνεται υπόψη η άποψη του Εθνικού Συμβουλίου και των πολιτικών κομμάτων». «Στην οικονομία, για το θέμα του ωραρίου καταστημάτων εμείς είχαμε στείλει επιστολή με την οποία ζητούσαμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να λάβει υπόψη του μια σειρά από παράγοντες, αλλά δεν πήραμε καμιά απάντηση», συνέχισε ο κ.Κυπριανού, προσθέτοντας ότι και στο θέμα του Συνεργατισμού, «ζητήσαμε πριν την έκδοση του διατάγματος να γίνει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των πολιτικών κομμάτων και της Κυβέρνησης, εκδόθηκε το διάταγμα και μας αγνόησαν παντελώς».

 Επίσης, συνέχισε, «απαιτούμε να υπάρξει αλληλοσεβασμός, ο οποίος θεωρώ ότι απουσιάζει από την πολιτική ζωή του τόπου και αντιθέτως, αυτά που καλλιεργούνται είναι ο φανατισμός και το μίσος, που είναι ό,τι χειρότερο». 

 Ερωτηθείς εάν θεωρεί ότι συνεχίζεται ένας πόλεμος κατά του ΑΚΕΛ, ο Άντρος Κυπριανού δήλωσε ότι αυτός ξεκίνησε από το Μαρί και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και υποστήριξε πως «έχει καλλιεργηθεί το μίσος και ο φανατισμός στην κοινωνία ενάντια στην παράταξη της αριστεράς, η οποία μπορεί να έκανε λάθη, να είχε αδυναμίες και παραλείψεις σε όλη αυτή την 87χρονη πορεία, αλλά αγωνίστηκε για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του τόπου και του λαού μας». 

 Η ενότητα μπορεί να κτιστεί μόνο αν υπάρχουν οι πολιτικές προϋποθέσεις, είπε, υποδεικνύοντας ότι είναι ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση που έχουν τις μεγαλύτερες ευθύνες για να πρωτοστατήσουν προς την κατεύθυνση της δημιουργίας αυτών των προϋποθέσεων. 

 - Source : http://www.philenews.com/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου