Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ATP - Στο ταμπλό του Τόμας ο Φέντερερ

Με το όνομα του κουρασμένου Ράφαελ Ναδάλ να απουσιάζει απ'το κυρίως ταμπλό του Swiss Indoor Basel, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η κλήρωση για το σπουδαίο τουρνουά της σειράς ATP World Tour 500, με τον Ρότζερ Φέντερερ να τοποθετείται στο κάτω μέρος του ταμπλό μαζί με το Νο2, Τόμας Μπέρντιχ.

Ο Ράφαελ Ναδάλ δεν κατάφερε τελικά να επιστρέψει στη Βασιλεία, για πρώτη φορά μετά το 2004, αποσύροντας τη συμμετοχή του απ'το 500αρι τουρνουά, λίγες μόλις ώρες πριν την κλήρωση του κυρίως ταμπλό.

Έτσι, στην κορυφή του ταμπλό τοποθετήθηκε ο φορμαρισμένος και υπερασπιστής του τίτλου, Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο ενώ στο Νο2 είναι ο Τόμας Μπέρντιχ.

Ο Ρότζερ Φέντερερ, πέντε φορές πρωταθλητής της διοργάνωσης (2006-08, 2010-11), κληρώθηκε μαζί με τον Τσέχο πρωταθλητή με τον οποίον υποτίθεται ότι θα συναντηθούν στα ημιτελικά της σπουδαίας διοργάνωσης.

Το Νο3 του ταμπλό, έχει σχετικά εύκολη κλήρωση μέχρι να συναντήσει τον Μπέρντιχ στους "4", έχοντας πρώτο αντίπαλο τον Γάλλο, Αντριάν Μαναρινό.

Στη φάση των "16", ο 32χρονος Ελβετός θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης Ζεμπάλος-Ιστόμιν ενώ πιθανός αντίπαλος του Βασιλιά στα προημιτελικά είναι ο "Baby Fed" και Νο8 του ταμπλό, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ που παίζει στον 1ο γύρο με τον πάντα επικίνδυνο και δύσκολο, Ράντεκ Στέπανεκ.

Όσον αφορά τους πιθανούς αντιπάλου του Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο που προέρχεται από δύο εξαιρετικές εβδομάδες στην Ασία, κατακτώντας το τρίτο του 500αρι στη σεζόν στο Τόκιο και με τη συμμετοχή του στον τελικό του Shanghai Masters, ο Αργεντινός θα έχει εύκολη σχετικά πρεμιέρα αντιμετωπίζοντας τον wild card Ελβετό, Χένρι Λάκσονεν.

Στο 2ο γύρο, ο Πύργος του Ταντίλ θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Μάρκο Παγδατή, εφόσον ο Κύπριος πρωταθλητής ξεπεράσει το εμπόδιο qualifier στην πρεμιέρα του στη Βασιλεία.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η πιθανή μονομαχία του Ντελ Πότρο με τον επίδοξο Λονδρέζο, Ρισάρ Γκασκέ στα προημιτελικά (ο Γάλλος έχει δύσκολη πρεμιέρα κόντρα στον συμπατριώτη του Μίκαελ Λοντρά) ενώ στο πάνω μέρος του ταμπλό βρίσκεται και ο Στάνισλας Βαβρίνκα που επίσης καίγεται για βαθμούς.

Ο 28χρονος Ελβετός που μάχεται για την πρόκριση στην Ο2 Arena, έχει σχετικά βατό έργο μέχρι τα ημιτελικά όπου θα συναντήσει, εκτός απροόπτου, έναν εκ των Ντελ Πότρο-Γκασκέ.

Το τουρνουά θα ξεκινήσει τη Δευτέρα ενώ από την Πέμπτη θα υπάρχει ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση απ'τα αθλητικά κανάλια του OTE TV.

Source : http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου