Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

«Στα πράσα» με μεγάλη ποσότητα αδασμολόγητων τσιγάρων

Ήταν γνωστές στην Αστυνομία οι «δραστηριότητες» 42χρονου από την Λεμεσό, όμως οι αστυνομικοί του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλημάτων, δεν κατάφεραν χθες το μεσημέρι να ανακόψουν την πορεία του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο ύποπτος. Οι πληροφορίες που κατείχε η Αστυνομία «ενέπλεκαν» τον 42χρονο σε υποθέσεις παράνομης εισαγωγής, κατοχής και πώλησης αδασμολόγητων τσιγάρων.

Ο ύποπτος επιχείρησε και χθες να ξεφύγει από το μπλόκο της Αστυνομίας και προσωρινά τα κατάφερε, οδηγώντας το αυτοκίνητό του από μονόδρομο. Λίγο αργότερα όμως οι αστυνομικοί του ΟΠΕ, κατάφεραν να «εγκλωβίσουν» το αυτοκίνητο και να συλλάβουν τον οδηγό του.
Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του, ανευρέθηκαν τέσσερις κούτες τσιγάρων, καθώς επίσης και ένα πακέτο τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν τις σχετικές σφραγίδες σύμφωνα με τη νομοθεσία του τελωνείου.

Επίσης, στο αυτοκίνητο του 42χρονου ανευρέθηκε και μια κυπριακή άδεια οδηγού που είχε εκδοθεί για άλλο πρόσωπο, με τη φωτογραφία όμως του 42χρονου.

Στη συνέχεια και με τη γραπτή συγκατάθεση του ιδίου, έγινε έρευνα από μέλη της Αστυνομίας σε συνεργασία με μέλη του Τελωνείου Λεμεσού στην οικία και σε τροχοφόρα αποθήκη του 42χρονου. Εκεί ανευρέθηκαν 230 κιλά καπνού, 907 κούτες τσιγάρων διαφόρων μαρκών, αριθμός ηλεκτρικών εργαλείων, τηλεοράσεις, ηλεκτρικά καλώδια, αποκωδικοποιητές, καθώς επίσης και άλλη περιουσία η οποία δεν κατέστη δυνατό να καταμετρηθεί μέχρι στιγμής.

Εναντίον του 42χρονου εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα και συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Εκτίμηση των ανακριτών είναι, πως πέρα της κατοχής των αδασμολόγητων τσιγάρων και της πλαστοπροσωπίας, σε βάρος του 42χρονου θα προκύψει προς διερεύνηση πληθώρα παράνομων υποθέσεων

Source : www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου