Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Χ.Έλληνας: Δεν παραιτούμαι/ Οι καταγγελίες Κασίνη έχουν βάση - Video



Δεν προτίθεται να παραιτηθεί από τη θέση του ο Πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ Χαράλαμπος Έλληνας, ακόμη και στην περίθπτωση που παρατηρηθεί περαιτέρω καθυστέρηση, δήλωσε ο ίδιος στις Τομές στα Γεγονότα.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι τα παράπονα-καταγγελίες που εξέφρασε ο Σόλωνας Κασίνης από την εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι του ΣΙΓΜΑ, «έχουν κάποια βάση» και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο κ. Κασίνης θα κάνει δεύτερες σκέψεις καθώς δεν έχει υποβάλει ακόμη επίσημα την παραίτηση του.

Μας ανησυχεί η καθυστέρηση καθώς η δραστηριότητες της ΚΡΕΤΥΚ έχουν περιοριστεί, σημείωσε.

Τόνισε δε ότι αν υπάρξει μεγαλύτερη καθυστέρηση στους σχεδιασμούς για το Φυσικό Αέριο, θα προκύψουν κίνδυνοι.

Ερωτηθείς αν συμμερίζεται τη θέση του κ. Κασίνη σχετικά με κομματικές παρεμβάσεις, απάντησε ότι «δεν ξέρω τι γίνεται στο παρασκήνιο ούτε με ενδιαφέρουν τα κομματικά».

Τόνισε παράλληλα ότι ο κλάδος των υδρογονανθράκων δεν είναι κυπριακή υπόθεση, αφού οι εταιρείες είναι ξένες, τα μηχανήματα και οι εταιρείες που θα το εξάγουν είναι ξένες. Δεν είναι έργο της Κύπρου, πρόσθεσε, αλλά έργο της παγκόσμιας βιομηχανίας υδρογονανθράκων.

Στις 26/7: Αποχωρεί "πυροβολώντας" από την ΚΡΕΤΥΚ ο Κασίνης


Την πρόθεση του να παραιτηθεί από την ΚΡΕΤΥΚ, εξέφρασε από την εκπομπή του Σίγμα «Μεσημέρι και Κάτι», ο Σόλωνας Κασίνης, διαμαρτυρόμενος για τις μεγάλες καθυστερήσεις και την έλλειψη αποτελεσματικότητας από την εταιρεία, εξ αιτίας του γεγονότος ότι δεν υπάρχουν τα εργαλεία και οι συνθήκες για να διεκπεραιωθούν οι εργασίες της. Άφησε αιχμές για πολιτικές σκοπιμότητες και την πρόθεση κάποιων να διαλύσουν την ΚΡΕΤΥΚ.

«Κωλυσιεργούμε», τόνισε ο κ. Κασίνης επισημαίνοντας πως παράλληλα με την επιβεβαιωτική γεώτρηση, θα έπρεπε να συνεχιστεί ο σχεδιασμός και να ληφθεί η απόφαση για τη δομή της εταιρείας.
«Όταν πήγα στην ΚΡΕΤΥΚ το Μάρτιο, ετοίμασα σχέδιο με τους όρους εντολής της εταιρείας, για να έχουμε μια επιτροπή διαπραγμάτευσης. Παράλληλα, είπαμε ότι έπρεπε να έχουμε και διεθνούς φήμης συμβούλους», επεσήμανε ο κ. Κασίνης, επισημαίνοντας πως από τότε δεν έγινε τίποτα. «Όλα όσα χρειάζεται η εταιρεία να για ,λειτουργήσει αποτελεσματικά έχουν σταλεί στο υπουργείο και από τότε αναμένουμε», πρόσθεσε.

Ο Σόλων Κασίνης δεν έκρυψε την ενόχληση και τον εκνευρισμό του, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως όποια και αν είναι τα σχέδια κομμάτων και κυβέρνησης για την εταιρεία, ακόμα και η διάλυση της, να τα προχωρήσουν άμεσα για να μην χάνεται άλλος πολύτιμος χρόνος.

«Αν τα κόμματα έχουν διαφορές, αν θέλουν να διαλύσουν ή ν΄ αλλάξουν την ΚΡΕΤΥΚ, να το κάνουν για να γίνει πιο αποτελεσματική», ανέφερε, προσθέτοντας πως ο ίδιος θα βάλει το λιθαράκι του σε αυτή την προσπάθεια, υποβάλλοντας την παραίτηση του, για να αντικαταστεί από πιο αρεστό πρόσωπο και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες.

Τόνισε μάλιστα πως ο ίδιος έχει προτάσεις για συνεργασία από Ελλάδα, Αίγυπτο και Κροατία.
Διαμαρτυρίες εξέφρασε και για το γεγονός ότι αποκλείστηκε από τη διαπραγματευτική ομάδα για την έλευση φυσικού αερίου και την κατασκευή του τερματικού σταθμού υγροποίησης στο Βασιλικό.
«Ξέρω όλα τα συμβόλαια που υπογράφηκαν μέχρι σήμερα και τα πάντα για το χώρο του τερματικό για το Βασιλικό. Αυτός ο αποκλεισμός ήταν η μεγαλύτερη μομφή για εμένα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Κασίνης γνωστοποίησε την πρόθεση του να παραιτηθεί από την εταιρεία στο ΔΣ, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα υποβάλει γραπτώς την παραίτηση του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Σημείωσε πάντως, πως θα είναι στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας όποτε τον χρειαστεί έστω και από τον ιδιωτικό τομέα.

Πηγή: Sigmalive.com



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου