Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Τεσσάρα στην Μπάγερν και Σούπερ Καπ η Ντόρτμουντ (vid)

Η Ντόρτμουντ ήταν σαρωτική στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και κατέκτησε το Σούπερ Καπ, επικρατώντας με 4-2 της Πρωταθλήτριας Γερμανίας και Ευρώπης, Μπάγερν.

Ο αγώνας

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τους Βεστφαλούς, καθώς μόλις στο 6ο λεπτό κατάφεραν να βρεθούν μπροστά στο σκορ. Όλα ξεκίνησαν από τα πόδια του Λεβαντόφσκι, ο οποίος έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο Στάρκε έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και τελικά την βρήκε στα δίχτυα του, από τα πόδια του Ρόις.

Στη συνέχεια το ματς ήταν ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν αρκετές μεγάλες φάσεις. Παρόλα αυτά, ούτε ο Σατσίρι (10'), ούτε ο Μίλερ (14'), ούτε ο Λεβαντόφσκι (19'), ούτε ο Γκιουντογκάν (42') κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα και έτσι το 1-0 υπέρ της Ντόρτμουντ έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά καθώς είχαμε μια καταιγίδα από γκολ. Αρχικά η Μπάγερν ισοφάρισε με κεφαλιά του Ρόμπεν στο 55', όμως μέσα σε τρία λεπτά η ομάδα του Κλοπ είχε γράψει το 3-1! Λίγα δευτερόλεπτα μετά την ισοφάριση, η ομάδα της Βεστφαλίας βρέθηκε και πάλι μπροστά στο σκορ με εντυπωσιακό αυτογκόλ του Βαν Μπούιτεν, ενώ ο Γκιουντογκάν στο 57' έγραψε το 3-1.

Η Μπάγερν μείωσε ξανά με τον Ρόμπεν και ο Γκουαρδιόλα έβαλε στο ματς τον (ανέτοιμο για 90λεπτο) Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ, επαναφέροντας με κάποιον τρόπο την περσινή ταυτότητα του συνόλου που κληρονόμησε από τον Γιουπ Χάινκες. Ο ενθουσιασμός και το μομέντουμ της Ντόρτμουντ, όμως, ήταν πρόδηλοι και η ταχύτητα του Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ στο τελευταίο 20λεπτο έκανε τη διαφορά. Ο Γκαμπονέζος επιθετικός γέμιζε από δεξιά ότι κενό άφηνε ο προωθημένος Ντάβιντ Αλάμπα και σε μία τέτοια περίπτωση βρέθηκε τετ α τετ με τον Στάρκε, αλλά νικήθηκε. Στην εξέλιξη της φάσης η Ντόρτμουντ έχασε διπλή ευκαιρία, για να έρθει ο Ρόις στο 86' (από θέση οφσάιντ σε ασίστ του Ομπαμεγιάνγκ) να γράψει το τελικό 4-2. Τελευταίο συμβάν του αγώνα, η είσοδος του Σωκράτη Παπασταθόπουλου που έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της Μπορούσια σε επίσημο ματς.

Ντόρτμουντ: Βάιντενφελερτ, Γκρόσκροϊτς, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Μπέντερ (46' Κελ), Σαχίν, Μπλαστσικόφσκι (72' Ομπανεγιάνγκ), Γιντογάν (88' Παπασταθόπουλος), Ρόις, Λεβαντόφσκι

Μπάγερν Μονάχου: Στάρκε, Λαμ, Μπόατενγκ, Βαν Μπούιτεν, Αλάμπα, Τιάγο, Ρόμπεν, Μίλερ, Κρόος (86' Ντάντε), Σατσιρί (67' Σβάινσταϊγκερ), Μάντζουκιτς (75' Πισάρο)


Πηγή: http://24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου