Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Σε τιμή ευκαιρίας η τρίτη άδεια κινητής τηλεφωνίας

Τρίτο αυτόνομο δίκτυο κινητής τηλεφωνία με έκπτωση πέραν του 50% προτίθεται να παραχωρήσει η κυβέρνηση καθώς δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από κανένα, στον πρώτο ανοικτό διαγωνισμό που προκηρύχθηκε.



Το γεγονός ότι καμία εταιρεία δεν επέδειξε ενδιαφέρον στον ανοικτό διαγωνισμό που προκήρυξε το Υπουργείο Συγκοινωνιών αναφορικά με την παραχώρηση  τρίτης άδειας κινητής τηλεφωνίας οδήγησε την κυβέρνηση σε αναθεώρηση των όρων του διαγωνισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες τρεις εταιρείες στις οποίες περιλαμβάνεται και η Primetel εκδήλωσαν προφορικό ενδιαφέρον σημειώνοντας ωστόσο ότι με βάση τα νέα οικονομικά δεδομένα ήταν αδύνατο να προχωρήσουν σε πλειστηριασμό με αφετηρία τα 12,3 εκατομμύρια που είχε στόχο να εισπράξει η κυβέρνηση.
Αυτό όπως μας λέχθηκε αρμοδίως οδήγησε το Υπουργείο σε αλλαγή των όρων των ανοικτού διαγωνισμού με τον πλειστηριασμό να περιλαμβάνει έκπτωση πέραν του 50% αφού το αρχικό ποσό μειώθηκε στα 6 εκατομμύρια ευρώ. Ο ανοικτός διαγωνισμός αναμένεται να δημοσιευθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας και όσες εταιρείες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου.
Το τρίτο δίκτυο δεν δικαιούνται να διεκδικήσουν οι Cyta και ΜΤΝ, όπως και οποιεσδήποτε εταιρείες συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τα κατεχόμενα. Ταυτόχρονα γίνονται ακόμα δύο σημαντικές κινήσεις προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο.
Η πρώτη είναι ότι θα δοθεί άδεια σε Cyta και ΜΤΝ να διευρύνουν τις δυνατότητές τους με χρήση συχνοτήτων για επέκταση του 3G στις αγροτικές περιοχές και να αναπτύξουν δίκτυο 4ης γενιάς.
Η δεύτερη είναι ότι θα δοθούν με διαγωνισμό και επιπλέον συχνότητες για αξιοποίηση σε συναφείς υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας.
Πηγή: ant1iwo.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου