Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Καθάρισε και περιμένει αντίπαλο… (pics)

Η Ανόρθωση ήταν πιστή στο πρώτο ευρωπαϊκό ραντεβού και εκανε το καθήκον της κέρδίζοντας 3-0 την Σουηδική Γκέφλε στο «βουβό» Αντώνης Παπαδόπουλος.

Δύο γκολ ο Κολαούτι, ένα ο Γκαρσία και η προσοχή της «Κυρίας» είναι πλέον στραμμένη στην αυριανή κλήρωση για τον γ΄προκριματικό γύρο του Europa League αφού σε καμία περίπτωση οι Σουηδοί δεν μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στη ρεβάνς στο σύνολο του Χρίστου Κασσιανού.

Η Ανόρθωση παρουσιάστηκε σοβαρή και αποτελεσματική και άφησε αρκετά καλές εντυπώσεις στο πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς. Μεγάλη μπάλα κανείς δεν περίμενε να δει τόσο νωρίς από βαρωσιώτικη ομάδα. Έδειξε όμως θετικά στοιχεία και αυτό είναι αισιόδοξο για τους φίλους της. Δεν παρασύρεται κανείς βέβαια αφού η Γκέφλε δεν έδιεξε κάτι αξιόλογο. 

Οι Σουηδοί προσπάθησαν, αγωνίστηκαν φιλότιμα αλλά μέχρι εκεί. Ήταν λίγο καλύτεροι στο γήπεδο μετά το 60’ αφού η κούραση στους ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης ήταν εμφανής. Θυμίζουμε ότι οι Σουηδοί έχουν 20 ματς στα πόδια τους.

Σπουδαίο παιχνίδι από τον Γκαρσία που έδειξε με το καλημέρα το ταλέντο του, δύο γκολ για τον Κολαούτι που αναμφίβολα θα τον βοηθήσουν για τη συνέχεια.

Κεφάλι στο σκορ από νωρίς

Αναγνωριστικού χαρακτήρα το πρώτο δεκάλεπτο χωρίς κάτι σημαντικό. Στην πρώτη αξιόλογη επίσκεψη της η Ανόρθωση στο 12’, κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ήταν η σέντρα από τον Παβίσεβιτς από δεξιά, ο Κολαούτι έπιασε την κεφαλιά με τον Χέντβαλ να αποκρούει ασταθώς. Ο Μαραγκός κυνήγησε το ριμπάουντ αλλά ανατράπηκε από τον Βίκστρομ. Ο Γκαρσία δεν αστόχησε, άνοιξε λογαριασμό με την νέα του ομάδα και έβαλε νωρίς νωρίς μπροστά τους κυανόλευκους.

Παραλίγο ισοφάριση

Οι Σουηδοί από το ξεκίνημα προσπάθησαν για κάτι καλό με μακρινές μπαλιές. Σε μια τέτοια μπαλιά στο 16’ αδράνησε η άμυνας της Ανόρθωσης, ο Ντάλμπεργκ βρέθηκε μόνος στην πλάτη της άμυνας, πλάσαρε αλλά έστειλε την μπάλα λίγο έξω. Πολύ καλή φάση για τους Σουηδούς.

Γκαρσία – Κολαούτι και 2-0

Στο επόμενο τέταρτο έπεσε ο ρυθμός του αγώνα. Ο Γκαρσία ενόχλησε ξανά τον Σουηδό πορτιέρο με σουτ στο 30’ αναγκάζοντας τον να διώξει δύσκολα σε κόρνερ. Εκτελέστηκε από τον Οχαγιόν, μετά από ένα μελέ η μπάλα έφτασε στον Γκαρσία πλάγια στο ύψος του πέναλτι. Ο Ουρουγουανός έκανε το σουτ, ο Κολαούτι μπήκε στην πορεία της μπάλας και έκανε το 2-0 για την ‘’Κυρία’’.
Σαφώς καλύτερη η Ανόρθωση στο α’ μέρος, έλεγχε το παιχνίδι, ήταν ουσιαστική και δίκαια πήγε με το σημαντικό προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Κεφάτο ξεκίνημα με Γκαρσία

Το συγκρότημα του Χρήστου Κασσιανού μπήκε δυνατά στην επανάληψη με τον Γκαρσία να έχει κέφια. Ο Ουρουγουανός είχε δύο καλές ευκαρίες σε ένα δίλεπτο αλλά τον σταμάτησε ο Σουηδούς πορτιέρο.

Διπλή απειλή για Γκέφλε

Στο 60’ η Γκέφλε έχασε διπλή μεγάλη ευκαιρία. Αρχικά η σέντρα σουτ του Όλσον χτύπησε στο δοκάρι, ο Λούντεβαλ στην επαναφορά έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ το οποίο έδιωξε δύσκολα με τα πόδια ο Βαλβέρντ.

Άστοχος από κοντά ο Αλέξα

Στο 72’ μετά από κόρνερ ο Κολαούτι έπιασε την πρώτη κεφαλιά, ο Αλέξα από πολύ κοντά την δευτερη αλλά έστειλε την μπάλα έξω.

Καθάρισε την πρόκριση ο Κολαούτι

Στο 83' ο Οχαγιόν με ωραία μπαλιά βρήκε αφύλακτο τον Κολαούτι που κάρφωσε τον Σουηδό πορτιέρο και έδωσε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.

Κορυφαίοι

Ξεχώρισε ο Γκαρσία για την Ανόρθωση που κουμάνταρε το παιχνίδι της «Κυρίας», σημείωσε το πρώτο γκολ, σέρβιρε ουσιαστικά το δεύτερο ενώ έχασε και δύο καλές ευκαιρίες για να πετύχει κι΄αλλο γκολ. Θετική εμφάνιση για Κολαούτι (θα τον βοηθήσει το γκολ) και Φοφανά, με το γνωστό του πάθος ο Αλέξα.

Γκολ: 12’ Γκαρσία, 32’ , 83' Κολαούτι,
Κίτρινες: Αλέξα / Βίκστρομ, Ασπ

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Βαλβέρδε, Παβίσεβιτς, Ζόρζε, Γκάλαμαζ, Άντιτς, Αλέξα, Μαραγκός, Γκαρσία (80΄ Μάκος), Οχαγιόν, Φοφανά (70΄ Αβραάμ), Κολαούτι (86΄ Οκκάς)

ΓΚΕΦΛΕ: Χέντβαλ, Βίκστρεμ, Ασπ, Πόρτιν, Φόλμαν, Φαλτσέτας, Λούντεβαλ (87΄ Ε. Όλσον), Χάνσον, Αντουκόρ (54΄ Γ. Όλσον), Ορλόφ (75΄ Όρεμο), Ντάλμπεργκ

Μικρά – μικρά

* Με μπλε εμφανίσεις η Ανόρθωση, με λευκές οι Σουηδοί.
*Σε καμία περίπτωση δεν θυμίζε ευρωπαϊκό παιχνίδι. 15 τυχεροί φίλοι της Ανόρθωσης έδωσαν το παρών τους στο γήπεδο, 2025 οι φίλοι της Γκέφλε.
* Πέντε νέα πρόσωπα στην αρχική εντακάδα της Ανόρθωσης.
* Ο Αλέξα με το περιβραχιόνιο του αρχηγού για την Ανόρθωση.
*Εκτός δεκαοχτάδας έμειναν οι Κάλβο και Σουσιάν
* Ο μέσος της Γκέφλε Αλεξάντερ Φαλτσέτας είναι ελληνικής καταγωγής.
*Δεν άντεξε ο Αλέξα άρχισε τη χρονιά με κίτρινη.
* Ντεμπούντο με γκολ για Γκαρσία και Κολαούτι.





Πηγή: http://www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου