Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Formula 1: Ο Έλληνας απογείωσε το όνειρο της Κύπρου

Η χθεσινή (17/07) ιστορική μέρα για την Κύπρο ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην πίστα του Silverstone καθώς ο Ευτύχιος Έλληνας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στην ομάδα της Marussia μετά και το πρώτο του δοκιμαστικό στη Formula 1.

Τόσο ο διευθυντής της ομάδας, John Booth, όσο και οι μηχανολόγοι της μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον 21χρονο συμπατριώτη μας, τονίζοντας ότι ο ίδιος «πήδηξε σαν ψάρι στο νερό» όσον αφορά την προσαρμογή του από το GP3 στην F1.

Ο Έλληνας συμπλήρωσε με αρτιότητα το πρόγραμμά του, γράφοντας χρόνους οι οποίοι σίγουρα θα ανησυχήσουν τους αντιπάλους του, ξεκινώντας από τους κανονικούς πιλότους της Marussia.

Το μεγάλο αφεντικό της ομάδας αποκάλεσε συγκεκριμένα τον Ευτύχιο ως «ένα αστέρι του μέλλοντος», ενώ ο David Greenwood, αρχιμηχανολόγος της Marussia, ανέφερε ότι μέσα σε λίγο μόλις χρόνο απορρόφησε και έβαλε σε πράξη πάρα πολλά πράγματα, κάτι που συμβαίνει πολύ σπάνια με έναν νεοφερμένο πιλότο.

Από τον δεύτερό του κιόλας ιπτάμενο γύρο έξω στην πίστα ο Έλληνας έπαιρνε τις ξακουστές στροφές Maggots και Becketts με το γκάζι σανιδωμένο στο πάτωμα και η συγκίνηση των λιγοστών Κύπριων που ταξίδεψαν στο Silverstone μαζί του για να ζήσουν την ιστορική αυτή ημέρα ήταν αληθινά απερίγραπτη.

Παρόλο που παρέμεινε για τρεισήμισι περίπου ώρες στο πιλοτήριο, με μόνη ξεκούραση ένα μικρό διάλλειμα κατά τις 11.00 το μεσημέρι, ο ίδιος δεν ένιωσε μεγάλη σωματική κόπωση, ενώ οι μύες του σβέρκου του άντεξαν καλά την πίεση από την εκπληκτική κατώθηση.

Στόχος του Ευτύχιου παραμένει για την ώρα η κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος του GP3 και η ομάδα της Marussia, για την οποία ο ίδιος αποτελεί ένα μεγάλο κίνητρο, υποσχέθηκε ότι θα τον δούμε ξανά πίσω από ένα τιμόνι της Formula 1.

Πηγή: http://www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου