Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Αναβλήθηκε για αύριο η υπόθεση έκδοσης στην Ελλάδα του Ντ. Μιχαηλίδη.

Αναβλήθηκε για αύριο η ακρόαση στο Δικαστήριο Λεμεσού της υπόθεσης για έκδοση ή όχι στην Ελλάδα του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Ντίνου Μιχαηλίδη και του γιου του Μιχάλη.

Αναβλήθηκε για αύριο η ακρόαση στο Δικαστήριο Λεμεσού της υπόθεσης για έκδοση ή όχι στην Ελλάδα του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Ντίνου Μιχαηλίδη και του γιου του Μιχάλη.

Και οι δύο κατηγορούνται για νομιμοποίηση προϊόντων εγκλήματος, που διαπράχθηκε μεταξύ 10 Σεπτεμβρίου του 1997 και 20 Ιουλίου του 2001, στην υπόθεση του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, η Εισαγγελία ζήτησε αναβολή, γιατί μετά την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για έκδοση Κυπρίων πολιτών σε υποθέσεις που αφορούν ευρωπαϊκά εντάλματα, οι Ελληνικές Αρχές εξέδωσαν νέο διάταγμα εναντίον των Ντίνου και Μιχάλη Μιχαηλίδη.

Αναβολή ζήτησε και ο δικηγόρος υπεράσπισης, ο οποίος επανέλαβε ότι οι πελάτες του δεν συναινούν στην έκδοση τους στην Ελλάδα και ζητούν να τους δοθεί η ευκαιρία να δικαστούν στην Κύπρο.

Νωρίτερα:

Αρχίζει σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού η ακρόαση για έκδοση ή όχι στην Ελλάδα του πρώην Υπουργού Εσωτερικών Ντίνου Μιχαηλίδη και του γιού του Μιχάλη.=

Και οι δυο αντιμετωπίζουν το αδίκημα της νομιμοποίησης προϊόντων εγκλήματος, που διαπράχθηκε μεταξύ 10/9/1997 και 20/7/2001 και το οποίο είναι ένα από τα 32 συνολικά αδικήματα, για τα οποία επιτρέπεται η έκδοση προσώπου/ων, με βάση ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. .

Ο εκ των συνηγόρων τους Ευστάθιος Ευσταθίου, δήλωσε ότι οι πελάτες του δεν συναινούν στην έκδοσή τους στην Ελλάδα και ζητούν να τους δοθεί η ευκαιρία να δικασθούν στην Κύπρο.

Πηγή: http://www.ant1iwo.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου