Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Συνεργατισμό και Ελληνική «ξεσκονίζει» σήμερα η Τρόικα

 Συνεχίζεται σήμερα το πρωί η αξιολόγηση της εφαρμογής του Μνημονίου από τεχνοκράτες της Τρόικας, μια ομάδα των οποίων θα βρίσκεται καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας στο Υπουργείο Οικονομικών και μια δεύτερη στην Κεντρική Τράπεζα.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα κεφάλαια του Μνημονίου είναι ανοιχτά, αξιολογούνται και θα κλείσουν ως την 31η Ιουλίου, ημερομηνία αναχώρησης του κλιμακίου της Τρόικας από την Κύπρο.

 Διάφορες ομάδες τεχνοκρατών θα συνεδριάζουν παράλληλα από το πρωί και κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας τόσο στο Υπουργείο Οικονομικών όσο και την Κεντρική Τράπεζα για θέματα όπως τα δημοσιονομικά, οι μακροοικονομικές εξελίξεις, η πλήρης υλοποίηση της ευρωπαϊκής οδηγίας για τις υπηρεσίες, η Τράπεζα Κύπρου και ο συνεργατισμός. 

 Στην Κεντρική Τράπεζα, το κλιμάκιο της Τρόικας, αποτελούμενο από 22 τεχνοκράτες, θα μεταβεί στις 9.00 το πρωί και αρχικά θα προβεί σε μια επισκόπηση των χθεσινών συζητήσεων που είχε για τα θέματα του χρηματοπιστωτικού τομέα. Στην αντζέντα ΣΠΙ και Ελληνική Συνεργατικά και Ελληνική Τράπεζα περιλαμβάνει η ατζέντα των σημερινών επαφών της Τρόικας. Σύμφωνα με πληροφορίες στις 9.30 θα γίνει η συζήτηση με θέμα ένταξης της εποπτείας των ΣΠΙ στην Κεντρική, εναρμόνιση της εποπτείας με τις τράπεζες, που εντοπίζονται κενά και τις επερχόμενες αλλαγές στα συνεργατικά.

 Στη συνέχεια θα συζητηθεί η στρατηγική των ΣΠΙ, η αύξηση κεφαλαίου, η αναδιάρθρωση του τομέα, η ενίσχυση κεφαλαίου από το κράτος, η διακυβέρνηση και ο έλεγχος των ΣΠΙ που λαμβάνουν στήριξη της Κυβέρνησης, η αντιμετώπιση των απομειωμένων περιουσιακών στοιχείων και η μελλοντική τους βιωσιμότητα. Στη συνέχεια αναμένεται να υπάρξει συνάντηση με την Υπηρεσία εποπτείας των συνεργατικών. Το απόγευμα η Τρόικα θα συναντηθεί με την Ελληνική Τράπεζα για να συζητήσουν θέματα ρευστότητας, τάσεις καταθέσεων, την εμπειρία από τους ελέγχους στις συναλλαγές, το θέμα άντλησης κεφαλαίων και τις επιχειρηματικές εξελίξεις.

Πηγή: http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου