Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΑΕΛ: Ο «δανεικός» Αμεσσάν και το κρασί του Οπόρτο

Οι ειδικοί έχουν να λένε ότι η παραγωγή και η ποιότητα κρασιών του Οπόρτο έχουν τέτοια ποιότητα που συγκαταλέγονται στην κορυφή της λίστας των σομελιέ ανά τον πλανήτη. 

Την ίδια φήμη και την ανάλογη ποιότητα με τους αμπελώνες της Πορτογαλικής πόλης έχει επίσης και το εργοστάσιο παραγωγής ποδοσφαιριστών της Πόρτο, για το οποίο οι πλούσιοι του αθλήματος ξοδεύουν δεκάδες εκατομμυρίων για να αγοράσουν από τα ράφια του.


Ο πιο πετυχημένος επιχειρηματίας στον κόσμο του ποδοσφαίρου, Πίντο Ντα Κόστα, ο άνθρωπος που έστησε δεκαετίες πριν τη φάμπρικα με την αγοραπωλησία παικτών, δεν έχει κανένα ενδοιασμό να εξαπλώσει τη φίρμα του σ’ όλες τις γωνιές του πλανήτη ακόμη και σε αγορές μικρές όπως είναι δηλαδή η Κύπρος.


Από την άλλη ο Ρούι Τζούνιορ, λάτρης του καλού κρασιού και κυνηγός ποδοσφαιριστών δεν θα μπορούσε να αγνοήσει ένα τέτοιο μέρος στη χώρα μάλιστα που γεννήθηκε. 

Βάζοντας μπροστά όλα τα κονέ και τις υψηλές γνωριμίες που διαθέτει κατάφερε τελικά να ανοίξει την πόρτα των Δράκων συναντώντας μάλιστα τον αρχηγό τους. Για να υπάρχει έτσι μια φινέτσα επαγγελματική, πήγε μαζί του και το γενικό διευθυντή της ΑΕΛ, Μιχάλη Καυκαλιά για να προστεθεί ένα επιπλέον στάτους απέναντι στον πρόεδρο της Πόρτο.


Με αυτά και με αυτά, οι σχέσεις μεταξύ των κυανόλευκων του Οπόρτο και των γαλαζοκιτρίνων της Λεμεσού μπαίνουν πια σ’ άλλο επίπεδο, γίνονται δηλαδή πολύ πιο στενές. Η σύσφιξη των σχέσεων προσωποποιείται στον 19χρονο Εντού ο οποίος με τις ευλογίες των Δράκων θα αποχωρήσει από την Πορτογαλία με προορισμό την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο. Ο νεαρός πρόκειται να τεθεί στις οδηγίες του Βιντιγκάλ εγγραφόμενος στον κατάλογο Β χωρίς δηλαδή να παίρνει θέση ξένου/κοινοτικού. Από κει και πέρα, το γεγονός ότι η ποδοσφαιρική του ετικέτα αναφέρει το όνομα της Πόρτο μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι ως προς την αγωνιστική του ποιότητα και κατάρτιση.


Από το εργοστάσιο του Οπόρτο θα προσπαθήσουν επίσης να ψωνίσουν και τον παίκτη αντί-Βουό. Εάν δηλαδή οι ειδικοί προτείνουν κάτι αξιόλογο στο Ρούι τότε ο τεχνικός διευθυντής των Λεμεσιανών δύσκολα θα πει όχι. Μπορεί να μην είναι ο Τζαλμά καθώς το αγωνιστικό του εκτόπισμα δύσκολα μπορεί να χωρέσει στη μικρή Κύπρο. Μπορεί όμως να είναι κάποιος άλλος από τους δεκάδες παίκτες που κοσμούν τα ράφια των πρωταθλητών Πορτογαλίας.


Ανεξαρτήτως ποιος θα είναι ο επιθετικός που θα έρθει στην ομάδα, το σίγουρο είναι ο Αμεσσάν δεν θα πάρει εμπειρίες και εικόνες από τη Σκωτία/Αγγλία. Ο Ιβοριανός ναι μεν αφήνει καλές εντυπώσεις στις Πλάτρες αλλά το γεγονός ότι δεν έχει κοινοτικό διαβατήριο αναγκάζει τους ιθύνοντες να του βρουν άλλη ομάδα. 

Να πάει το παιδί να ψηθεί και όταν με το καλό είναι έτοιμος να του δώσουν τη κίτρινη φανέλα. Σ’ αντίθεση με τον 23χρονο Αφρικανό ο Εμπαλό εκεί που έδειχνε σίγουρος ο δανεισμός του τελικά θα μπει στο αεροπλάνο για να ακολουθήσει τους υπόλοιπους. Ο Βιντιγκάλ επιθυμεί να τον δει ακόμη περισσότερο να του μάθει δύο τρία πραγματάκια και εάν πράγματι αξίζει να τον κρατήσει στην ομάδα. Εάν όχι θα πάει να βρει τον Αμεσσάν σ' άλλη ομάδα.

Πηγή: http://24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου