Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Συνελήφθησαν τέσσερις ύποπτοι για hacking στην Κροατία

Οι αρχές της Κροατίας ανακοίνωσαν τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων που θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για μια σειρά επιθέσεων κατά των δικτυακών τόπων που ανήκουν στην κυβέρνηση και την αστυνομία της χώρας.

Σύμφωνα με το Dnevnik.hr, οι τέσσερις ύποπτοι συνελήφθησαν τη νύχτα μεταξύ Σαββάτου και Κυριακής. Η αστυνομία έχει κατασχέσει τον εξοπλισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών των δραστών.

Εκπρόσωποι της Αστυνομίας αναφέρουν ότι οι υποτιθέμενοι hackers είναι όλοι τους πολίτες της Κροατίας, ηλικίας μεταξύ 16 και 25, οι οποίοι δηλώνουν μέλη του κινήματος των anonymous.

Οι αρχές επιβολής του νόμου ξεκίνησαν την παρακολούθηση της ομάδας των hacker μετά την ανακοίνωσή τους σε ένα κοινωνικό δίκτυο, που αφορούσε τις προθέσεις τους για επίθεση σε ιστοσελίδες της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών της Κροατίας.

Οι έρευνες συνεχίζονται παρά τις συλλήψεις.

Φέτος, οι Anonymous έχουν κοινοποιήσει τουλάχιστον δύο βίντεο με δηλώσεις που απειλούν τις αρχές της Κροατίας. Το πρώτο βίντεο δημοσιεύθηκε στις 4 Ιανουαρίου και το δεύτερο στις 8 Μαρτίου, μετά την επίθεση των αστυνομικών σε μια ομάδα διαδηλωτών.

Πηγή: http://www.secnews.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου