Τις 4 τροφές οι οποίες λευκαίνουν αποδεδειγμένα τα δόντια αποκαλύπτει ο δρ Χάρλοντ Κατζ, ιδρυτής της αλυσίδας κλινικών The California Breath Clinics, σε συνέντευξή του στην «Daily Mail».
Όπως εξηγεί, πολλά είναι τα τρόφιμα τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της λευκότητας, ωστόσο μόνο τα συγκεκριμένα τέσσερα, λόγω της σύστασής τους, λειτουργούν πιο αποτελεσματικά.
Πρόκειται για τη μαύρη σοκολάτα, το πράσινο τσάι, οι φράουλες και το τυρί.
Μάλιστα, για καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει να καταναλώνονται τις πρωινές ώρες, ώστε να εξουδετερώνονται αποτελεσματικότερα οι βακτηριακές αποικίες που έχουν συσσωρευτεί τη νύχτα στα δόντια και ευθύνονται για την βακτηριακή πλάκα.
Ποιες ουσίες λειτουργούν προστατευτικά
Σοκολάτα: Περιέχει θειοβρομίνη που συμβάλλει στη σκλήρυνση της αδαμαντίνης ουσιών των δοντιών.
Πράσινο τσάι: Περιέχει τανίνες οι οποίες ευνοούν τη λευκότητα επειδή εμποδίζουν τα βακτήρια να κολλήσουν στα δόντια και πολυφαινόλες που καταπολεμούν τα οξέα και τα βακτήρια του στόματος.
Φράουλες: Περιέχουν μαλικό οξύ, ένα ένζυμο το οποίο στην πραγματικότητα λευκαίνει τα δόντια καθώς απομακρύνει τις χρωστικές.
Τυρί: Αυξάνει το pH του στόματος, μειώνοντας τις πιθανότητες αποχρωματισμού και διάβρωσης των δοντιών.
Άλλα τρόφιμα που ασκούν παρόμοια δράση είναι οι ξηροί καρποί, τα μήλα και τα αχλάδια.
Πηγή: onmed.gr
Όπως εξηγεί, πολλά είναι τα τρόφιμα τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της λευκότητας, ωστόσο μόνο τα συγκεκριμένα τέσσερα, λόγω της σύστασής τους, λειτουργούν πιο αποτελεσματικά.
Πρόκειται για τη μαύρη σοκολάτα, το πράσινο τσάι, οι φράουλες και το τυρί.
Μάλιστα, για καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει να καταναλώνονται τις πρωινές ώρες, ώστε να εξουδετερώνονται αποτελεσματικότερα οι βακτηριακές αποικίες που έχουν συσσωρευτεί τη νύχτα στα δόντια και ευθύνονται για την βακτηριακή πλάκα.
Ποιες ουσίες λειτουργούν προστατευτικά
Σοκολάτα: Περιέχει θειοβρομίνη που συμβάλλει στη σκλήρυνση της αδαμαντίνης ουσιών των δοντιών.
Πράσινο τσάι: Περιέχει τανίνες οι οποίες ευνοούν τη λευκότητα επειδή εμποδίζουν τα βακτήρια να κολλήσουν στα δόντια και πολυφαινόλες που καταπολεμούν τα οξέα και τα βακτήρια του στόματος.
Φράουλες: Περιέχουν μαλικό οξύ, ένα ένζυμο το οποίο στην πραγματικότητα λευκαίνει τα δόντια καθώς απομακρύνει τις χρωστικές.
Τυρί: Αυξάνει το pH του στόματος, μειώνοντας τις πιθανότητες αποχρωματισμού και διάβρωσης των δοντιών.
Άλλα τρόφιμα που ασκούν παρόμοια δράση είναι οι ξηροί καρποί, τα μήλα και τα αχλάδια.
Πηγή: onmed.gr
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου