Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

«Εδώ τα καλά στημένα»! Η ΟΥΕΦΑ έστειλε 31 φακέλους - Στο μικροσκόπιο 5 παίκτες της Α' κατηγορίας

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά 31 φάκελοι έφτασαν στην Κύπρο από την ΟΥΕΦΑ.
Πάνω από 22 οι ύποπτοι με τα χέρια όμως της αστυνομίας να παραμένουν δεμένα, λόγω απουσίας νομοθετικού πλαισίου, αλλά και δυσκολίας στοιχειοθέτησης κατηγορίας
Ωστόσο στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν τεθεί τουλάχιστον πέντε ποδοσφαιριστές της Α΄ κατηγορίας οι οποίοι φέρονται να έχουν κατ΄ επανάληψη στοιχηματίσει με την έρευνα να εστιάζεται στο κατά πόσον υπάρχει εμπλοκή τους σε στημένους αγώνες.

Μάλιστα χθες ο Πρόεδρος της ΚΟΠ, Κώστας Κουτσοκούμνης καταθέτοντας στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, έκανε εκτενή ανάλυση του πως "λειτουργεί" το σύστημα με τα μπούκικα, τα γνωστά και υπεράνω του νόμου γραφεία στοιχημάτων που ως επί το πλείστον εδρεύουν στην Ασία.

Οι κόκκινοι φάκελοι της UEFA σχετίζονται περίεργη και ασυνήθιστη στοιχηματική δραστηριότητα, με την Κύπρο να παραλαμβάνει 31 τέτοιους φακέλους κατά τα τελευταία 4 χρόνια, αλλά με την αστυνομία να διερευνά μόλις τους μισούς από αυτούς, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι λόγω ανεπαρκούς νομοθετικού πλαισίου η στοιχειοθέτηση κατηγοριών καθίσταται σχεδόν αδύνατη.

Μάλιστα ο κ. Κουτσοκούμνης εισηγείται την αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου με την άρση της απαγόρευσης νόμιμης υποκλοπής εκ μέρους των Αρχών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων ατόμων τα οποία θεωρούνται κάτι παραπάνω από ύποπτα για εμπλοκή τους σε στημένους αγώνες. Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ είπε σχετικά: "Δώστε αυτό το όπλο στην Αστυνομία".

Ήδη σύμφωνα με την 'ΑΛΗΘΕΙΑ' διερευνώνται οι υποθέσεις πέντε παικτών της Α΄ κατηγορίας ποδοσφαίρου οι οποίοι πιθανολογείται να σχετίζονται με προσυνεννοημένα παιχνίδια, καθώς εμφάνισαν έντονη στοιχηματική δραστηριότητα, αλλά δυστυχώς όλες αυτές οι υποθέσεις συγκαλύπτονται ακόμα και από τα ίδια τα σωματεία, τα οποία παραμένουν οχυρωμένα πίσω από τις διατάξεις περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Ήδη 15 υποθέσεις καταχωρήθηκαν ως μη εξιχνιασθείσες, ενώ το ίδιο αποτέλεσμα αναμένεται να υπάρξει και για τις υπόλοιπες 16.

Για τις τελευταίες μάλιστα οι 10 αφορούν το φετινό πρωτάθλημα, ενώ οι υπόλοιπες 6 το περσινό. Παράλληλα, κατά την διερεύνηση των 16 αυτών υποθέσεων αναμένεται να ανοίξουν 22 τραπεζικοί λογαριασμοί, τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό.

Πηγή: newsit.com.cy

---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου