Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Έκλεισε ραντεβού και δολοφόνησε την οικογένειά του

Η λέξη «τραγωδία» δεν είναι αρκετή για να περιγράψει το πρωτοφανές για την Κύπρο μακελειό που εκτυλίχθηκε χθες το απόγευμα στην οδό Αριάδνης (πάροδος της λεωφόρου Κωνσταντινουπόλεως) στον Στρόβολο, όπου πατέρας πυροβόλησε τα παιδιά και τη γυναίκα του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. 

Το ματοκύλισμα προκάλεσε ο Ανδρέας Πίτης, 41 χρονών, υδραυλικός–σιδεράς, όταν με το στρατιωτικό τυφέκιο G3, που του χορήγησε η Εθνική Φρουρά ως έφεδρου, πυροβόλησε πρώτα τη σύζυγό του, Μαργαρίτα Κουλουμά, 37 χρονών, βοηθό νηπιαγωγού σε Νηπιαγωγείο στον Άγιο Βασίλειο Στροβόλου, ύστερα την 9χρονη κόρη του Αντωνία, και τέλος τον 14χρονο γιο του Κλεόπα, ενώ στη συνέχεια πήγε κοντά στο σωριασμένο στο έδαφος σώμα του γιου του, έστρεψε το όπλο προς τον εαυτό του και πυροβόλησε. 

Αρχή του ολέθρου αποτέλεσε η διάσταση μεταξύ των δύο συζύγων που επήλθε μετά το περασμένο Πάσχα και είχε ως αποτέλεσμα η σύζυγος μαζί με τα παιδιά να φύγουν από το οικογενειακό σπίτι στο Μάμμαρι και να κατοικήσουν στην Ακρόπολη. Παράλληλα, είχαν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για έκδοση διαζυγίου, αφού οι προσπάθειες συμφιλίωσης του ζεύγους από στενούς συγγενείς και φίλους δεν καρποφόρησαν. Οι συζυγικές τους σχέσεις έφτασαν στο απροχώρητο, όμως ο σύζυγος και πατέρας επιθυμούσε διακαώς τη συνένωση της οικογένειάς του, και ύστατη –φαίνεται– προσπάθεια για να αποφευχθεί το διαζύγιο ήταν η χθεσινή. 

Είχε στείλει στη σύζυγό του μέσω κινητού τηλεφώνου μήνυμα ζητώντας της να συναντήσει τα δύο του παιδιά στις 4 μ.μ. στο σπίτι των γονιών του στην οδό Αριάδνης. Η Μαργαρίτα εκείνη ακριβώς την ώρα είχε σεμινάριο στο νηπιαγωγείο όπου εργαζόταν και στην αρχή δεν ήθελε να μεταφέρει τα παιδιά προσποιούμενη το σεμινάριο. Τελικά όμως πείστηκε, ωστόσο ο Κλεόπας δεν ήθελε να συναντηθεί με τον πατέρα του. Οικογενειακοί φίλοι όμως τον έπεισαν και έτσι η συνάντηση κλείστηκε στις 4 μ.μ. στο σπίτι των γονιών του πατέρα. 

Πράγματι, γύρω στις 4 μ.μ. η μητέρα με τα δύο παιδιά της σταματούσε το αυτοκίνητό της έξω από το σπίτι των πεθερικών της. Ταυτόχρονα σταμάτησε απέναντί της το αυτοκίνητό του και ο σύζυγος. Βιαστικά ο τελευταίος κατέβηκε από το αυτοκίνητό του και κινήθηκε προς το πίσω μέρος του οχήματος, άνοιξε τον αποθηκευτικό χώρο και αφού πήρε το στρατιωτικό του όπλο, προχώρησε προς το μέρος του αυτοκινήτου της συζύγου του, οπλίζοντας. Αμέσως και χωρίς να πει ούτε μια λέξη πυροβόλησε εναντίον της συζύγου του που βρισκόταν στη θέση του οδηγού.

 Η σφαίρα διαπέρασε τον ανεμοθώρακα και χτύπησε την άτυχη μάνα στο κεφάλι. Στο μεταξύ τα παιδιά, βλέποντας τις ενέργειες του πατέρα τους, προσπάθησαν να διαφύγουν, όμως ο πατέρας γύρισε το όπλο προς την 9χρονη Αντωνία και πάτησε τη σκανδάλη, με αποτέλεσμα το κοριτσάκι να χτυπηθεί θανάσιμα στην πλάτη και να πέσει στην άσφαλτο περίπου πέντε μέτρα μακριά από το αυτοκίνητο της μητέρας. Πανικόβλητος ο Κλεόπας από όσα είχαν προηγηθεί έτρεξε να διαφύγει διασταυρώνοντας τη λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως. 

Εισήλθε σε παρακείμενο χωράφι, αλλά ο πατέρας με αποφασιστικότητα τον καταδίωξε και πυροβόλησε το ίδιο του το παιδί, χτυπώντας το στο μηρό. Την ίδια στιγμή ξαναπυροβόλησε οπότε ο Κλεόπας έπεσε στο έδαφος με τραύμα στην πλάτη. Ο πατέρας τότε πήγε κοντά στο αγοράκι, το παρατήρησε για λίγο και τότε έστρεψε την κάννη του όπλου του στο δικό του κεφάλι και πυροβόλησε. 

Κάτοικοι της περιοχής κάλεσαν την Αστυνομία που έφθασε στον χώρο. Οι πρώτοι αστυνομικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους, αλλά άρχισαν αμέσως να εξετάζουν κατά πόσο υπήρχε ζωντανός ανάμεσα στα τέσσερα μέλη της οικογένειας. Γρήγορα αντιλήφθηκαν ότι ο Κλεόπας ζούσε, οπότε κλήθηκε ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε αμέσως σε εγχείρηση. Η κατάσταση της υγείας του θεωρείται κρίσιμη. 

Μετά τους πυροβολισμούς οι γονείς του πατέρα βγήκαν στον δρόμο να δουν τι συμβαίνει και όταν αντίκρισαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα να πλέουν κυριολεκτικά σε λίμνες αίματος, λιποθύμησαν και χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Είναι η πρώτη φορά που η Κύπρος ζει τέτοιου είδους μακελειό. Από τα χρόνια της Αγγλοκρατίας, οπότε άρχισαν να καταγράφονται στοιχεία για εγκληματικές ενέργειες, μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί παρόμοιο γεγονός. 14χρονος: Έμεινα μόνος μου στη ζωή... 

Τραγική φιγούρα του όλου σκηνικού του μακελειού που έστησε ο 41χρονος πατέρας ήταν ο γιος του που γλύτωσε με σοβαρά τραύματα. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, όταν το φονικό G3 σίγησε και έπεσε και ο τελευταίος νεκρός του απίστευτου μακελειού που ήταν ο 41χρονος πατέρας, ο 14χρονος γιος του, σοβαρά τραυματισμένος και με αίματα στο σώμα του, κάθισε στο χωράφι δίπλα από τον νεκρό πατέρα του. 

Στο παραλήρημα και μέσα στα αναφιλητά του, έλεγε ότι έμεινε μόνος στη ζωή και τι θα γίνει τώρα. Στη συνέχεια με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου κρατήθηκε και η κατάστασή του θεωρείται σοβαρή. Το τραγικό είναι πως ο πατέρας φέρεται να κυνήγησε σε κάποια απόσταση τον γιο του για να τον σκοτώσει, αφού αυτός όταν αντελήφθη ότι έφτασε η σειρά του, άρχισε να τρέχει σε παρακείμενο οικόπεδο. Ο πατέρας του τον πυροβόλησε και προφανώς πίστεψε ότι τον σκότωσε, γι’ αυτό και στη συνέχεια έθεσε τέρμα στη ζωή του. 

Οι γονείς του μακελάρη, που ήταν μάρτυρες στο φοβερό έγκλημα, υπέστησαν νευρικό κλονισμό και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για παρακολούθηση. 

 Source : http://www.philenews.com

---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου