Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Έριξαν φόλα στη «Λάβα» το σκυλάκι που είδαμε να κάνει πασαρέλα στο Feel Fantastic

Όσα και να πάθουμε ως λαός, ευαισθησία και ανθρωπιά με την έννοια της λέξης δεν αποκτάμε και όσο η πολιτεία αδυνατεί να ενσκήψει στο πρόβλημα, τόσο πιο συχνά οι εγκληματίες χτυπάνε, ξεθυμαίνοντας για τα προβλήματα της σε ανυπεράσπιστα τετράποδα. Χθες βράδυ, δύο άλλα σκυλιά έπεσαν νεκρά στο δρόμο, μετά την κατανάλωση φόλας.

Έριξαν κεφτέδες με φόλα σε δύο σκυλίτσες ράτσας boston terrier, μητέρα και κόρη.



Την μία μάλιστα την γνωρίσαμε, σε ένα επεισόδιο του «Feel Fantastic», όταν συνόδευσε στην πασαρέλα φιναλίστ του διαγωνισμού ομορφιάς.





Η «Λάβα», όπως μας την σύστησαν στο παιχνίδι εκείνο το βράδυ, ήταν το σκυλί του κτηνίατρου Κωνσταντίνου Ανδρέου, που διαμένει στην περιοχή Αγίου Νικολάου και διατηρεί την κλινική Vet Culture λίγο πιο κάτω.

Το σκυλάκι έπεσε νεκρό με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που χάθηκε ένα ακόμη σκυλί του ιδίου ιδιοκτήτη πριν από δύο μήνες.

Όταν ο κτηνίατρος προέβη σε καταγγελία στο ΤΑΕ Λεμεσού, τον ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι, αν δεν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες και έτσι δεν έγιναν έρευνες στην περιοχή, στην οποία να σημειώσουμε παίζουν καθημερινά μικρά παιδιά, που θα μπορούσαν να καταναλώσουν το δηλητήριο.

Και σήμερα, αφού ο δράστης, δεν ένιωσε να πιέζεται απο καμία αρμόδια αρχή, μάλλον έδρασε και δεύτερη φορά.



Ο κτηνίατρος είναι απαρηγόρητος από χθες βράδυ, καθώς δεν μπορεί να φανταστεί ποιοι ήταν αυτοί που θέλησαν να του προσφέρουν τόσο πόνο, στερώντας του για πάντα την παρουσία των αγαπημένων του φίλων.



Κανείς όμως και τίποτε, δεν μπορεί να δώσει παρηγοριά, ή να έστω να προσφέρει ένα αίσθημα δικαίωσης σε όσους χάνουν τα τετράποδα τους, από το χέρι εγκληματιών, καθώς στην Κύπρο του 2014, η πολιτεία αδιαφορεί παντελώς για το πρόβλημα των δηλητηριάσεων σκύλων που έχει καταντήσει καθημερινό φαινόμενο.



Η νομοθεσία, ακόμη και μετά τις πρόσφατες τροποποιήσεις που έγιναν στις πρόνοιες της αδυνατεί να προσφέρει λύσεις, ή να οδηγήσει ενόχους ενώπιον της δικαιοσύνης, ενώ η απάντηση της αστυνομίας είναι σχεδόν πάντα η ίδια, «μα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, εάν δεν τον έχει δει κάποιος να ρίχνει το δηλητήριο!».

tothemaonline.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου