Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Ψυχίατρος εξέτασε καλά από «μπρος» κι από «πίσω» ασθενή: Έπασχε από….

Μάλιστα, στα τόσα που συμβαίνουν καθημερινά, ζήσαμε να το ακούσουμε κι αυτό...

Η αρχική απόφαση του δικαστηρίου προέβλεπε αφαίρεση της άδειας του γιατρού και φυλάκιση τεσσάρων μηνών για σεξουαλικά εγκλήματα εναντίον μίας ασθενούς, καθώς και αποζημίωση στην παθούσα.

Θύμα του ψυχιάτρου μια 21χρονη ασθενής η οποία κατέφυγε στον γιατρό για τη θεραπεία διατροφικής διαταραχής.

Όπως κατέθεσε η ίδια στην αστυνομία ο γιατρός κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο ιατρείο της είπε να γδυθεί και στη συνέχεια ο ίδιος την εξέτασε πρωκτικά και κολπικά ενώ της έκανε μασάζ στους ώμους της και συμπίεζε το στήθος της. Η γυναίκα τηλεφώνησε αργότερα σε μια φίλη της και της είπε τι είχε συμβεί.

Ωστόσο λίγες μέρες αργότερα, σύμφωνα με το Koolnews, ο γιατρός χτύπησε την γυναίκα, γράφει το περιφερειακό δικαστήριο στην απόφασή του.

Σύμφωνα πάντα με την 21χρονη για να μην αποκαλύψει τι είχε συμβεί της πρότεινε να της βρει δουλειά και της είπε ότι θα της καλύψει τα έξοδα ταξιδιού και διαμονής σε άλλη πόλη της Σουηδίας, ενώ ταυτόχρονα της πρότεινε να εξακολουθήσει να είναι ο γιατρός της. Η γυναίκα πλέον κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και τον κατήγγειλε στην αστυνομία.

Ο ψυχίατρος αρνήθηκε τα πάντα και είπε απλώς ότι η γυναίκα ένιωθε πόνο στους ώμους και το λαιμό της, απόρροια του άγχους της. Αλλά σε συνδυασμό με τα άλλα αποδεικτικά στοιχεία στην υπόθεση ήταν επαρκής η κατάθεση της γυναίκας για μια καταδικαστική απόφαση.

Ο ψυχίατρος ωστόσο άσκησε έφεση και πέτυχε να ξαναπάρει την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος για μια δοκιμαστική περίοδο τριών ετών.

tothemaonline.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου