Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Ομόνοια: Καμία πρόθεση παραίτησης

Διορία ενός 24ώρου για να υποβάλει σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της Ομόνοιας την παραίτησή του έδωσε χθες η Θύρα 9, απειλώντας και προαναγγέλλοντας με κλιμακωτές αντιδράσεις. 

Τα πιο πάνω αναφέρονταν, μεταξύ άλλων, σε χθεσινή ανακοίνωση των οργανωμένων της Ομόνοιας, η οποία ουσιαστικά ήταν μια συνέχεια του προχθεσινού συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ομάδας. «Τέλος, κλείνουμε επαναφέροντας το αυτονόητο, όπως αυτοί οι κύριοι δώσουν την παραίτησή τους μέχρι αύριο Παρασκευή, σε αντίθετη περίπτωση θα μας μας βρουν μπροστά τους». Σε προηγούμενο κομμάτι της ανακοίνωσης , προσθέτοντας πως οι αντιδράσεις θα κλιμακωθούν και οι διοικούντες θα βρεθούν μπροστά σε καταστάσεις που δεν έχουν προηγούμενο.
Πάμε τώρα και στην πλευρά ης διοίκησης. Η τελευταία επίσημη τοποθέτηση του διοικητικού συμβουλίου ήρθε το μεσημέρι της Τετάρτης, με την ανακοίνωση που ξεκαθάριζε πως η πώληση του Οικήματος στην Παπανικολή αποτελεί την έσχατη επιλογή, σε περίπτωση που δεν βρεθεί άλλη λύση και εξακολουθεί να υπάρχει άμεση ανάγκη για εισροή χρημάτων.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του ΔΣ ακολούθησε το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας των οργανωμένων, η είσοδός τους στον χώρο όπου ήταν προγραμματισμένη η τακτική συνεδρία, χθες είχαμε τη νέα ανακοίνωση των οργανωμένων, αλλά καμιά τοποθέτηση από πλευράς επίσημης Ομόνοιας. Πάντως, αυτό που διαρρέει από τους κόλπους της διοίκησης είναι πως ο πρόεδρος Δώρος Σεραφείμ και οι συνεργάτες του δεν έχουν καμία πρόθεση να παραιτηθούν από το πόστο τους, και συνεχίζουν ανεπηρέαστοι το έργο τους.

Πληρωμές στο κράτος
Άνθρωπος της διοίκησης μας ξεκαθάρισε πως δεν έγινε καμία σκέψη από κανένα μέλος του ΔΣ για να παραιτηθεί, ειδικά σε μια περίοδο που δίνουν μάχη με τον χρόνο για να προλάβουν τις προθεσμίες της ΚΟΠ και να διευθετήσουν και τις τελευταίες εκκρεμότητες που αφορούν στα κριτήρια της ΟΥΕΦΑ για τον μήνα Σεπτέμβριο. Μετά από μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε το τελευταίο διάστημα, η διοίκηση της Ομόνοιας κατάφερε να συλλέξει το απαιτούμενο ποσό και είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς το κράτος. Οι διοικούντες του «τριφυλλιού» θα καταβάλουν τη δόση, τόσο για τις οφειλές τους που αφορούν στο 2014, όσο και για την περίοδο 2007-13.
Πρόκειται φυσικά για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, αφού η τακτοποίηση της δόσης προς το κράτος (Φόρο Εισοδήματος, ΦΠΑ και Κοινωνικές Ασφαλίσεις) αποτελούσε απαραίτητη προϋπόθεση για να περάσει η Ομόνοια με επιτυχία τα κριτήρια της ΟΥΕΦΑ για τον μήνα Σεπτέμβριο και να μην τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών. Το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί σήμερα ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.

sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου