Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Αρνείται ευθύνη για το Μαρί η Κυβέρνηση – «Όχι μόνο να δηλώνει παρόν στα μνημόσυνα» απάντησε στην εισαγγελία ο δικαστής

Νίπτει τα χείρας η κυβέρνηση, η οποία αποποιείται ευθυνών στο δικαστήριο, για το θέμα της ανθρώπινης τραγωδίας και το χαμό 13 ανθρώπων από την έκρηξη στο Μαρί. Σύμφωνα με πληροφορίες σε υπόθεση ενάγοντα σήμερα στο δικαστήριο Λάρνακας, η εισαγγελία ζήτησε αναβολή, αφού δηλώνει ότι δεν δέχεται ευθύνη.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο δικαστής ζήτησε όπως κληθεί να είναι παρούσα η οικογένεια του ενάγοντα, προκειμένου να ακούσει ότι η ίδια η Κυπριακή Δημοκρατία, δεν αποδέχεται ευθύνη για την υπόθεση, καθυστερώντας την εκδίκαση της, με το αίτημα της αναβολής.

Μάλιστα η ατάκα του δικαστή ήταν χαρακτηριστική «Να είναι παρόν για να μην φταίνε πάντα τα δικαστήρια για τις καθυστερήσεις. Όχι μόνο να δηλώνεται παρόν στα Μνημόσυνα των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο Μαρί».

Μέχρι στιγμής όλες οι υποθέσεις που αφορούν τους 13 ήρωες που έχασαν τη ζωή τους στη φονική έκρηξη στο Μαρί, από εποχής Πέτρου Κληρίδη, παρά το γεγονός ότι έχουν οδηγηθεί στα δικαστήρια, κανείς εκ των συγγενών δεν έχει κληθεί για συμβιβασμό, ώστε να δοθούν αποζημιώσεις στα ορφανά των αδικοχαμένων.

tothemaonline.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου