Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Χρυσώνουν τις αποχωρήσεις και ζητούν προσλήψεις

Τη συγκατάθεση και την κατανόηση της Βουλής επιζητά η Διεύθυνση της Cyta προκειμένου να προχωρήσει σε προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού ενώ την ίδια ώρα, αναμένει την έγκριση της Βουλής για την εφαρμογή σχεδίου εθελούσιας πρόωρης αφυπηρέτησης, προσφέροντας ως κίνητρο την καταβολή επιπρόσθετων αποζημιώσεων. Στόχος, η αποχώρηση 150 υπαλλήλων εντός του 2014, με συνολικές αποζημιώσεις που υπερβαίνουν τα €11 εκατ..

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Cyta, Άριστος Ριρής, με εμπιστευτική επιστολή του που απέστειλε χθες στους βουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών, δίνει εξηγήσεις για το αναθεωρημένο σχέδιο εθελούσιας πρόωρης αφυπηρέτησης που θα τεθεί σε εφαρμογή, αμέσως μετά την έγκριση του από τη Βουλή, ενώ ταυτόχρονα, επιχειρηματολογεί υπέρ των προσλήψεων που επιβάλλεται να γίνουν σε δυο νευραλγικές υπηρεσίες του Οργανισμού που αφορούν το Ενσύρματο Δίκτυο Πρόσβασης και την Τεχνική Εξυπηρέτηση Πελατών. «Οι προσλήψεις ατόμων με γνώσεις στις νέες τεχνολογίες είναι θέμα επιβίωσης για τη Cyta», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Ριρής.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση της Cyta εκπόνησε τριετές σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης, στοχεύοντας στη σταδιακή αποχώρηση 550 με 600 υπαλλήλων, με το κόστος υλοποίησης του Σχεδίου, συμπεριλαμβανομένου του επακόλουθου κόστους στο Σχέδιο Σύνταξης, να εκτιμάται στα €100 εκατ. περίπου.

Η εξοικονόμηση που θα επέλθει στο κόστος μισθολογίου για τη Cyta υπολογίζεται στα €360 εκατ..

- Source : http://www.philenews.com

--> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου