Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Δεν πάει τελικά στην Ολομέλεια η πρόταση νόμου

Καταλυτική η στάση του ΔΗΚΟ για την αναβολή της συζήτησης στην Ολομέλεια


Μια εξέλιξη που θεωρήθηκε αναπόφευκτη, μετά τη στάση του ΔΗΚΟ, την οποία ξεκαθάρισε από την αρχή της συζήτησης, ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος, στηρίζοντας το αίτημα για αναβολή της συζήτησης της πρότασης νομού, ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής.



Τόσο ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, όσο και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ έδωσαν το παρόν τους στη σημερινή συνεδρία της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, που υποστήριξαν ότι θα πρέπει πρώτα να δημιουργηθεί το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο για προστασία της πρώτης κατοικίας κι ακολούθως να κινηθεί η νομοθετική εξουσία.



Η συζήτηση της Επιτροπής Νομικών διεξήχθη σε έντονο κλίμα αντεγκλήσεων, κυρίως, μεταξύ των βουλευτών του ΑΚΕΛ και του Αβέρωφ Νεοφύτου, ενώ μετά το πέρας της συνεδρίας, ο πρόεδρός της εξήγησε τους λόγους της αναβολής της συζήτησης στις 10 του μήνα.



Υπέρ της αναβολής τάχθηκαν οι πέντε βουλευτές του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ, ενώ οι τρεις βουλευτές του ΑΚΕΛ και της ΕΔΕΚ τήρησαν αποχή.



Βαριές, πάντως, ήταν αμέσως μετά οι κατηγορίες που εκτόξευσαν βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης.



Από το ΑΚΕΛ, εξάλλου, ο βουλευτής Άριστος Δαμιανού, κατήγγειλε τραπεζίτες, πολιτικά πρόσωπα και άλλους, ότι συζητούν με επενδυτικά ταμεία για μαζικές αγορές μη εξυπηρετούμενων δανείων, ενώ η ΕΔΕΚ, υπογράμμισε ότι η Επιτροπή Νομικών είχε λάβει την απόφασή της από την περασμένη Παρασκευή.



Απαντήσεις, τέλος, από Κυβέρνηση και Κεντρική Τράπεζα ζητεί το Κίνημα Οικολόγων.



Αυτό που επιχειρείτο να γίνει, κατέληξε, είναι να θέσει η Βουλή ένα δίχτυ προστασίας πάνω από τους μικροοφειλέτες.

Source : www.livenews.com

--> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου