Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Ξεκρέμαστες 40 οικογένειες με σπίτια που δεν τους ανήκουν

Σε εφιάλτη εξελίσσεται το όνειρο για ιδιόκτητη στέγη για 40 οικογένειες, κυρίως νεαρά ζευγάρια, αλλά και ξένους υπηκόους στον Δήμο Λειβαδιών. 

Τα σπίτια που αγόρασαν από εργοληπτική εταιρεία που βρίσκεται σε διαδικασία εκκαθάρισης όχι μόνο παραμένουν χωρίς τίτλο ιδιοκτησίας, αλλά είναι υποθηκευμένα από την εταιρεία στην πρώην Λαϊκή Τράπεζα και τη ΣΠΕ Λειβαδιών.

Υποθηκευμένη είναι επίσης και η γη στην οποία κτίστηκαν οι κατοικίες. Για να επιβεβαιώσουν ή όχι τις ανησυχίες τους, ορισμένες από τις οικογένειες αποτάθηκαν στο Κτηματολόγιο, εξασφαλίζοντας έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία η περιουσία τους, πουθενά δεν εμφανίζεται ως δικής τους αλλά ως υποθηκευμένη στα δύο τραπεζικά ιδρύματα, για λογαριασμό της συγκεκριμένης εργοληπτικής εταιρείας.

Μετά τις πιο πάνω διαπιστώσεις και πριν κάποιοι από τους επηρεαζόμενους αποταθούν στον «Φ» για δημοσιοποίηση της εξαπάτησής τους, νομικοί τους ανέφεραν ότι είναι αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο απώλειας της περιουσίας τους. 

Και αυτό, γιατί ακόμα και αν υπάρξει κάποια νομοθεσία για διασφάλιση της πρώτης κατοικίας, η περιουσία τους θεωρείται επίσημα ως υποθηκευμένη περιουσία για λογαριασμό της εργοληπτικής εταιρείας έναντι τραπεζικών ιδρυμάτων, ενώ δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας, ασχέτως εάν οι ίδιοι εξόφλησαν τις κατοικίες τους στην υπό εκκαθάριση εταιρεία.

- Source : http://www.philenews.com

--> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου