Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Η ομιλία των γονιών ενισχύει τη γλωσσική ανάπτυξη στα βρέφη

Σημαντική ενίσχυση στην ικανότητα των βρεφών να αναπτύξουν τις γλωσσικές τους ικανότητες προσφέρει η ομιλία των γονιών, σύμφωνα με νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες στις ΗΠΑ. Μάλιστα, αυτό ισχύει πολύ περισσότερο για τα βρέφη που έχουν γεννηθεί πρόωρα και περνούν τις πρώτες μέρες της ζωής τους στην εντατική.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Μπράουν διαπίστωσαν πως όταν τα βρέφη ακούν τις ομιλίες των γονιών τους, καταφέρνουν να αναπτύξουν τις αντίστοιχες ικανότητές τους πολύ καλύτερα και κυρίως όταν φτάνουν στην ηλικία των 18 μηνών.

Όπως αναφέρει στην επιστημονική έκθεση η καθηγήτρια παιδιατρικής δρ Betty Vohr, οι γονείς έχουν τη δύναμη να βοηθήσουν κατά πολύ την ανάπτυξη και την ακαδημαϊκή επιτυχία των παιδιών τους. «Ο εγκέφαλος είναι ένας εξαιρετικός υπολογιστής. Όσο ενεργοποιείται, τόσο περισσότερο ενισχύεται», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ίδια, η ποιότητα του χρόνου που περνούν οι γονείς με τα παιδιά τους σε μια τέτοια περίπτωση έχει ιδιαίτερη σημασία, γι' αυτό και είναι απαραίτητο να είναι αρκετά ομιλητικοί και να αποτελούν μέρος του κόσμου τους. «Πρέπει να ενημερώσουμε περισσότερο τις οικογένειες για τη σημασία της ομιλίας των γονιών στα παιδιά και τα βρέφη», τόνισε η δρ Vohr, συμπληρώνοντας ότι εκείνα που γεννιούνται πρόωρα διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να παρουσιάσουν μειωμένη ικανότητα στην ομιλία ή καθυστέρηση στην ανάπτυξή της.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική έκδοση του επιστημονικού περιοδικού Pediatrics.


Source : www.ikypros.com.cy

-> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΙΚ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ  Ε Δ Ω

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου