Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

«Κόκκινος» συναγερμός σε Βρετανία και Ιρλανδία λόγω σαρωτικών ανέμων

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 250 ΧΡΟΝΩΝ
Στο έλεος της κακοκαιρίας παραμένει η Μ. Βρετανία, με τη μετεωρολογική υπηρεσία να έχει εκδώσει «κόκκινη προειδοποίηση» για τη δυτική Ουαλία και τη βορειοδυτική Αγγλία, όπου θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν και οι πλημμύρες μετατρέπουν τους δρόμους σε ποτάμια.

Εν τω μεταξύ, περισσότερα από 250.000 νοικοκυριά στην Ιρλανδία, κυρίως στις κομητείες του Κορκ και του Κέρι, βυθίστηκαν στο σκοτάδι εξαιτίας των ζημιών που προκάλεσαν καταιγίδες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, μετέδωσε το δίκτυο των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας ESB.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιρλανδίας, η Met Éireann, κήρυξε κατάσταση κόκκινου συναγερμού για ολόκληρη την χώρα λόγω των «θυελλωδών ανέμων», ενώ το Συμβούλιο της Κομητείας του Κίλκενι κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να περιορίσουν κατά το δυνατό τις μετακινήσεις τους. Προβλήματα σημειώθηκαν στα δρομολόγια των υπεραστικών λεωφορείων και των τρένων σε ολόκληρη την χώρα, ενώ το αεροδρόμιο Σέινον έκλεισε προσωρινά και το αεροδρόμιο του Κορκ ανέστειλε τη λειτουργία του.

Ένας άντρας 70 χρονών έχασε τη ζωή του στο Μπρέμχιλ του Καλν στη Βρετανία, στην προσπάθειά του να απομακρύνει ένα δέντρο που έπεσε πάνω στα καλώδια του ρεύματος. Οι πρώτες πληροφορίες λένε πως ο άντρας πέθανε από ηλεκτροπληξία.

Στο Μπρίστολ, ένα βανάκι παρασύρθηκε από τους ανέμους και εξετράπη της πορείας του, ενώ ο οδηγός του τραυματίστηκε, ελαφρά, σύμφωνα με την αστυνομία.

Πηγή: livenews.com.cy

--> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΙΚ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ  Ε Δ Ω

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου