Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Κίνημα «πληρώνω και περνώ ώρες στο φαστ φουντ» από ομάδα ηλικιωμένων - Η «αρμένικη βίζιτα» στα McDonald's

Νέα Υόρκη: Τα μαχαίρια έχουν βγει σε ένα εστιατόριο McDonald's στο Κουίνς της Νέας Υόρκης μεταξύ της διεύθυνσης και μιας ομάδας ηλικιωμένων, η οποία περνά σχεδόν όλη την ημέρα στο εστιατόριο, παραγγέλνοντας έναν καφέ.

Όπως γράφουν οι Times της Νέας Υόρκης, η ομάδα αυτή των ηλικιωμένων εμφανίζεται συνήθως στις 5 το πρωί και μένει μέχρι τη δύση του ηλίου. Καλοντυμένοι, περιποιημένοι, αξιοπρεπείς.

Παραγγέλνουν τους καφέδες τους, ορισμένες φορές μοιράζονται και μια μερίδα πατάτες, και πιάνουν 2-3 τραπέζια για περισσότερες από 12 ώρες.

Η επιχείρηση προσπαθεί να επιβάλλει την πολιτική της παραμονής στο εστιατόριο για 20', όμως οι ίδιοι όταν ρωτήθηκαν σχετικά είχαν έτοιμη την απάντηση: «Νομίζετε ότι μπορούμε να πιούμε έναν μεγάλο καφέ σε 20 λεπτά; Όχι, αυτό είναι αδύνατον.»

Η διεύθυνση του καταστήματος έχει καλέσει και την Αστυνομία αρκετές φορές. «Δεν είμαστε κέντρο φιλοξενίας ηλικιωμένων» δήλωσε η διευθύντρια, επισημαίνοντας ότι η παρουσία τους τελικά διώχνει άλλους πελάτες που δεν βρίσκουν πού να κάτσουν.

Οι αστυνομικοί έχουν προσπαθήσει να παρέμβουν, υπήρξαν και καβγάδες, σε ορισμένες περιπτώσεις οι ηλικιωμένοι έφυγαν για να επιστρέψουν λίγο αργότερα.

Και γιατί τελικά πάνε εκεί; Αυτό είναι το μεγάλο μυστήριο, όπως σχολιάζει η εφημερίδα. «Το φαί δεν είναι καλό, υπάρχουν σαφώς καλύτερα μέρη για την περίπτωσή τους, υπάρχει και ένα ακόμα McDonald's στην ίδια γειτονιά.  Υπάρχουν και ειδικά κέντρα για ηλικιωμένους στην περιοχή, τα οποία προσφέρουν περισσότερες ανέσεις» αναφέρει.

Αρκετοί πιστεύουν ότι είναι η συνήθεια που τους κάνει να πηγαίνουν στο συγκεκριμένο McDonald's, καθώς και η ανάγκη τους να μην κάθονται μόνοι στο σπίτι. Ο Τζι Γουνγκ Λι, 81 ετών, ήρθε στις ΗΠΑ από τη Νότιο Κορέα πριν από δύο χρόνια. Έχασε τη γυναίκα του και δηλώνει ότι απλά θέλει παρέα.

Στην περιοχή έχουν ανοίξει και ειδικά κέντρα αναψυχής για ηλικιωμένους. Μάλιστα ένα από αυτά λειτουργεί από νοτιοκορεάτη, ο οποίος μόλις έμαθε τι συμβαίνει στα McDonald's, δημιούργησε ειδικό χώρο για καφέ με εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Κανείς όμως δεν εμφανίστηκε.

«Μου φαίνεται ότι πρέπει να πάω εκεί να τους ρωτήσω» δήλωσε στην εφημερίδα.

Στην ίδια εφημερίδα μίλησαν και δύο από την παρέα των ηλικιωμένων. Εξήγησαν ότι πάνε εκεί για να περάσουν τη μέρα τους, να κουβεντιάσουν για την κατάσταση στη Νότιο Κορέα, τα πολιτικά στην Αμερική, να κουτσομπολέψουν. Αλλά δεν είχαν μια συγκεκριμένη απάντηση γιατί προτιμούν το μέρος.

Οι αστυνομικοί τους έχουν απομακρύνει ήδη δύο φορές. Στην ερώτηση για το τι θα πράξουν την επόμενη φορά, έχουν απάντηση: «θα υπακούσουμε στο νόμο, όπως κάναμε σε όλη μας τη ζωή. Αλλά θα επιστρέψουμε μόλις οι αστυνομικοί φύγουν».

Πηγή: in.gr

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου