Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Επιφυλάχθηκε το Ανώτατο να αποφασίσει σχετικά με κλήση Χριστόφια στην έφεση για το Μαρί

Συνεχίστηκε σήμερα στο Ανώτατο Δικαστήριο η ακροαματική διαδικασία σχετικά με την έφεση που κατέθεσαν οι καταδικασθέντες για τη φονική έκρηξη στο Μαρί.

Κατά τη σημερινή ακρόαση οι δικηγόροι των εφεσειόντων Θανάσης Κορφιώτης (Ανδρέας Λοϊζίδης) και Ευστάθιος Ευσταθίου (Κώστας Παπακώστας και Χαράλαμπος Χαραλάμπους) κατέθεσαν γραπτώς ενώπιον του Δικαστηρίου τις αγορεύσεις τους σχετικά με το αίτημα που υπέβαλαν για κλήση στο Δικαστήριο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια για να καταθέσει ως μάρτυρας για δηλώσεις του που έγιναν σε τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με την υπόθεση.

Ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δημήτρης Χατζηχαμπής παρατήρησε ότι αν η μαρτυρία είναι δεδομένη, το Εφετείο μπορεί να κρίνει κατά πόσο αυτή η μαρτυρία ενδέχεται να καταστήσει την πρωτόδικη απόφαση ανασφαλή. Ο Ευστάθιος Ευσταθίου απέσυρε το αίτημα, αναφέροντας ότι θα συμπεριλάβει τη μη κλήση, πρωτόδικα, του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια από την κατηγορούσα αρχή, στους λόγους της έφεσης.

Το ίδιο ανακοίνωσε ότι θα πράξει και ο δικηγόρος του εφεσείοντος Αντρέα Νικολάου, Αντρέας Πελεκάνος.

Αφού άκουσε τόσο την αγόρευση του κ. Κορφιώτη, όσο και της εκπροσώπου της Γενικής Εισαγγελίας Πωλίνας Ευθυβούλου, το Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι επιφυλάσσει την απόφασή του για το αίτημα.

Νωρίτερα ο συνήγορος του Ανδρέα Λοϊζίδη, και η κ. Ευθυβούλου συμφώνησαν σε κοινή δήλωση ενώπιον του Ανωτάτου ότι η κατηγορούσα αρχή ουδέποτε προμήθευσε με τα πρακτικά της Μονομελούς Επιτροπής Πόλυ Πολυβίου τα οποία δεν αποτελούσαν μέρος του μαρτυρικού υλικού την υπεράσπιση του Ανδρέα Λοϊζίδη με τη διευκρίνιση ωστόσο ότι η υπεράσπιση του Ανδρέα Λοϊζίδη ουδέποτε ζήτησε τα πρακτικά και ότι ο Ανδρέας Λοϊζίδης κλήθηκε και κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής Πολυβίου χωρίς την εκπροσώπηση από δικηγόρο αλλά και πως ο εφεσείοντας εξασφάλισε μέρος των πρακτικών από συνηγόρους υπεράσπισης άλλων κατηγορουμένων.

Η εκπρόσωπος της Γενικής Εισαγγελίας δεν αποδέχτηκε ωστόσο όπως παρόμοια δήλωση γίνει και για τους εφεσείοντες Κώστα Παπακώστα και Χαράλαμπο Χαραλάμπους με το Δικαστήριο να αποφασίζει πως ως εκ τούτου δεν θα εξετάσει σήμερα σχετική συμπληρωματική ένορκο δήλωση που κατέθεσε ο Ευστάθιος Ευσταθίου καθώς, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Ανωτάτου, η σημερινή δικάσιμος ήταν ορισμένη μόνο για ακρόαση επί του αιτήματος για κλήση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Σημειώνεται ότι όπως και κατά την προηγούμενη δικάσιμο έτσι και σήμερα συγγενείς των θυμάτων της φονικής έκρηξης στο Μαρί, συγκεντρώθηκαν έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας με πανό όπως «ανοίξει ξανά η δίκη στο Μαρί και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι».


---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου