Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Μέρκελ καλεί Αναστασιάδη στο Βερολίνο - Η γερμανίδα Καγκελάριος προσκάλεσε τον ΠτΔ στις 6 Μαΐου


Κυπριακό, Οικονομία και Ευρωπαϊκά Θέματα στην ατζέντα των δύο ηγετών

Μετά το Λονδίνο, ο Νίκος Αναστασιάδης «βάζει» άλλο ένα σημαντικό προορισμό στην ατζέντα του, το Βερολίνο, με την Άνγκελα Μέρκελ να προσκαλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για συνάντηση στη Γερμανική Πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η Γερμανίδα Καγκελάριος προσκάλεσε τον Νίκο Αναστασιάδη στο Βερολίνο στις 6 Μαΐου. Η ατζέντα των επαφών περιλαμβάνει την Οικονομία, το Κυπριακό καθώς και τα ευρωπαϊκά.

Όπως εκτιμάται διπλωματικά, το Βερολίνο πιθανότατα να είναι η δεύτερη πρωτεύουσα, μετά το Λονδίνο, το οποίο θα ταχθεί στο πλευρό του Νίκου Αναστασιάδη ως προς το κυπριακό, ενώ ιδιαίτερες εξελίξεις αναμένονται και στην Οικονομία, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για πρόθεση της Γερμανίας να βοηθήσει στην ανάκαμψη της κυπριακής Οικονομίας με διάφορους τρόπους.

Η συνάντηση θα γίνει μερικές μέρες μόνο πριν τις Ευρωεκλογές και ως εκ τούτου, τα Ευρωπαϊκά θέματα που εκ των πραγμάτων προκύπτουν, όπως η αλλαγή των προσώπων στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς, θα αποτελέσουν επίσης κύριο σημείο συζήτησης μεταξύ των δύο ηγετών.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου