Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Σε δυσφημιστικό ρεπορτάζ στο εξωτερικό μπέρδεψαν το πανεπιστήμιο στα κατεχόμενα με το Πανεπιστήμιο Κύπρου (Βίντεο)

Σε δυσφημιστικό ρεπορτάζ στο εξωτερικό μπέρδεψαν το πανεπιστήμιο στα κατεχόμενα με το Πανεπιστήμιο Κύπρου (Βίντεο)Δυσφημίζουν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στη Νιγηρία, αποτρέποντας τους φοιτητές να έρχονται στην Κύπρο για σπουδές. Το θέμα είναι όμως ότι στα ρεπορτάζ της νιγηριανής τηλεόρασης και γενικότερα του τοπικού τύπου, παρουσιάζεται το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, αντί γι' αυτό των κατεχομένων, αναφέροντας μάλιστα 2 περιστατικά θανάτου Νιγηριανών στην Κύπρο.
Τους προειδοποιούν ότι η Κύπρος είναι ακατάλληλος προορισμός για Νιγηριανούς φοιτητές και όχι μόνο.
Η Κοινοβουλευτικής Επιτροπή Διασποράς της Νιγηρίας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Επιτροπής , Hon Abike Dabiri – Erewa, επέστησε την προσοχή στους κινδύνους της αποστολής νιγηριανών στο πανεπιστήμιο των κατεχομένων, μετά το μυστηριώδη θάνατο ενός φοιτητή , τον Ιούλιο του 2013.
Σε δήλωσή του, ο Hon Dabiri – Erewa, αναφέρθηκε στο περιστατικό θανάτου του 20χρόνου φοιτητή του ψευδοπανεπιστημίου Gabriel Soriwe , ο οποίος χτυπήθηκε από μία μεθυσμένη γυναίκα οδηγό, την ταυτότητα της οποίας προσπαθούν να προστατέψουν οι αρχές του ψευδοκράτους.
Με βάση τα στοιχεία έρευνας που έγινε από την Επιτροπή Διασποράς, φαίνεται ότι το λεγόμενο πανεπιστήμιο στην κατεχόμενη Λευκωσία, έπεισε την αστυνομία να απελευθερώσει τη δολοφόνο του Soriwe, ενώ ύψωσε ασπίδα προστασίας μπροστά της, για να αποκρύψουν την ταυτότητα της, από τους γονείς του φοιτητή.
Το πανεπιστήμιο έστειλε το σώμα του Soriwe στην οικογένειά του, με ένα ασυνόδευτο φορτίο, χωρίς να αποστείλει καν συλλυπητήρια προς την οικογένεια του νεκρού, ενώ δεν περιέλαβαν στο φορτίο, ούτε καν τα προσωπικά του υπάρχοντα.
university occupied nicosia
Ένας άλλος Νιγηριανός μουσικός, βρέθηκε και πάλι νεκρός στα κατεχόμενα τον Αύγουστο του 2013.
Και κάπου εδώ έρχεται και η μεγάλη σύγχυση που δυσφημίζει όμως το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, αφού στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ της νιγηριανής τηλεόρασης, παρουσιάζεται το κτίριο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στην Καλλιπόλεως, αντί γι'αυτό των κατεχομένων.
Το ρεπορτάζ προβλήθηκε όχι μόνο στη Νιγηρία, αλλά και σε άλλες χώρες, με την ίδια φωτογραφία.

Πηγή: www.tothemaonline.com

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου