Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Νέα μέθοδος «δημιουργεί» βλαστοκύτταρα

Ένα μεγάλο βήμα στην ανάπτυξη θεραπειών με βλαστοκύτταρα, που θα αλλάξει τα δεδομένα στην αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων υγείας όπως η καρδιακή προσβολή, το εγκεφαλικό, ο καρκίνος και η ρευματοειδής αρθρίτιδα, πραγματοποίησαν επιστήμονες στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα ενήλικα κύτταρα του αίματος μπορούν να επιστρέψουν σε ουδέτερη κατάσταση και να μετατραπούν σε βλαστικά κύτταρα όταν βυθιστούν σε έναν τύπο ήπιου οξέος. Έτσι, θα είναι εφικτό να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη ιστών και οργάνων, αφού τα βλαστοκύτταρα μπορούν να μετατραπούν σε οποιονδήποτε τύπο κυττάρων.

Η ανακάλυψη έγινε από ερευνητές του Κέντρου Αναπτυξιακής Βιολογίας Riken στην πόλη Κόμπε της Ιαπωνίας, οι οποίοι εξηγούν στην έκθεσή τους ότι τα κύτταρα επιστρέφουν σε ουδέτερη κατάσταση σε διάστημα μόλις τριάντα λεπτών, γεγονός που εξέπληξε και τους ίδιους.

Όπως δήλωσαν στο BBC, η ανακάλυψη αυτή αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για την καταπολέμηση σοβαρών προβλημάτων υγείας, ανάμεσα στα οποία η νόσος Αλτσχάιμερ, καθώς επίσης τα τραύματα στη σπονδυλική στήλη.

Μάλιστα, οι επιστήμονες ήδη χρησιμοποιούν βλαστοκύτταρα που αναπτύχθηκαν με αυτή τη μέθοδο σε δοκιμές για την ανάπτυξη θεραπειών για ασθένειες των οφθαλμών, του εγκεφάλου και της καρδιάς.






Η έκθεση των ερευνητών δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Nature και αναφέρει επίσης ότι με τη νέα μέθοδο ανάπτυξης βλαστοκυττάρων θα δημιουργούνται θεραπείες ευκολότερα, ταχύτερα, αλλά και με πιο ασφαλή τρόπο.

Επίσης, οι επιστήμονες τόνισαν ότι η χρήση της στον άνθρωπο – αν αποδειχθεί ασφαλής – δεν θα προκαλεί ζητήματα ηθικής για τη χρήση εμβρυϊκών βλαστοκυττάρων, αφού θα χρησιμοποιούν βλαστοκύτταρα ενηλίκων.

Πάντως, δημοσίευμα του New Scientist αναφέρει ότι η μέθοδος αυτή έχει χρησιμοποιηθεί ήδη για τη δημιουργία κλώνων, καθώς σύμφωνα με τον Charles Vacanti από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, ο οποίος συμμετείχε στη μελέτη, με τη νέα μέθοδο «μπορεί να δημιουργηθεί ένα πανομοιότυπο δίδυμο από μια σταγόνα αίμα».

--> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

Source : www.ikypros.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου