Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Από σήμερα η Λευκωσία χωρίς τα «σουβλάκια Θεόδωρος» - Κατεβάζει ρολά λόγω κατεδάφισης μετά από 57 χρόνια

Ένα από τα παλαιότερα σουβλατζίδικα της Λευκωσίας κατεβάζει σήμερα στις 11 το πρωί ρολά. Τα «σουβλάκια Θεόδωρος» κλείνουν, όχι λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά με απόφαση δικαστηρίου για έξωσή του από τον χώρο όπου σήμερα στεγάζεται, για να κατεδαφιστεί το κτήριο και έτσι να κτιστεί εκεί πολυκατοικία.

Τα πρώτα σουβλάκια ο Θεόδωρος τα έφτιαξε σε ένα μαγαζάκι που άνοιξε στην οδό Ερμού το 1957. Πολύ γρήγορα τον έκαναν γνωστό σε ολόκληρη την πρωτεύουσα. Το 1974 όμως, λόγω της εισβολής και της κατοχής, ο Θεόδωρος βρέθηκε στον δρόμο και υποχρεώθηκε να αναζητήσει νέα στέγη για την εργασία του. Την βρήκε στη Θεμιστοκλή Δέρβη.

Στο πλάι του βρήκε εργασία και ένα από τα τέσσερα παιδιά του, ο Στέλιος. Με την πάροδο των χρόνων, ο Θεόδωρος έφυγε από τη ζωή, όμως στο σουβλατζίδικο τον διαδέχθηκε επάξια ο γιος του.

Όπως αναφέρει στον «Φ» ο Στέλιος, που είναι σήμερα κοντά στη συνταξιοδότησή του, έκανε προσπάθειες για να βρει νέα στέγη για την επιχείρησή του, όμως «σκόνταψε» στις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσει και οι οποίες είναι χρονοβόρες αλλά και πολυδάπανες.

Ιδιαίτερα αξεπέραστο θεωρεί το εμπόδιο που δημιουργεί η υποχρέωση σε περίπτωση που θα ανοίξει νέο μαγαζί, να καταβάλει αρκετές χιλιάδες ευρώ στον Δήμο Λευκωσίας, για τους χώρους στάθμευσης που πρέπει να «αγοράσει».

--> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

Γράφει: Λούκας Πάρπας στο philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου