Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: ΤΟ AIDS ΣΑΡΩΝΕΙ & Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΩΤΗΣΗ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ

Τρία νέα κρούσματα του ιού HIV σε Κύπριους νεαρής ηλικίας καταγράφηκαν από την 1η Ιανουαρίου μέχρι την 20η Ιανουαρίου 2014, ενώ από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου του 2013, καταγράφηκαν έξι νέα κρούσματα, τα οποία αφορούν επίσης Κύπριους, σύμφωνα με την Πρόεδρο του Κέντρου Υποστήριξης για τους φορείς του HIV/AIDS Στέλλα Μιχαηλίδου.

Σε δηλώσεις στη Βουλή ύστερα από την ενημέρωση της οποίας έτυχε η Επιτροπή Υγείας για το Στρατηγικό Σχέδιο για αντιμετώπιση του AIDS, η Στέλλα Μιχαηλίδου ανέφερε ότι έχει καταγραφεί μικρή αύξηση των κρουσμάτων του ιού HIV σε Κύπριους νεαρής ηλικίας, από 19-30 ετών.

 Εκφράζοντας ανησυχία, η κ. Μιχαηλίδου υποστήριξε ότι η οικονομική κρίση θα φέρει περισσότερη αύξηση των κρουσμάτων και τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει περισσότερη διαφώτιση και ενημέρωση στο ευρύ κοινωνικό σύνολο. Σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου, η αυξανόμενη ανεργία έχει προκαλέσει προβλήματα στα οροθετικά άτομα. 

Όσοι δεν εργάζονται παίρνουν κάποιο βοήθημα από το κράτος, αλλά ακόμα κι αυτοί που εργάζονται παίρνουν χαμηλές αμοιβές, οι οποίες, όπως είπε, θα έπρεπε να συμπληρώνονται με κάποιο οροθετικό βοήθημα, που να τους καταβάλλει το κράτος.

 Είπε ακόμα ότι το τελευταίο εξάμηνο, λόγω της οικονομικής κρίσης, έχουν αυξηθεί οι περιπτώσεις οροθετικών ατόμων που εκπορνεύονται. Όπως ανέφερε, οι βασικότεροι παράγοντες που έχουν οδηγήσει στην αύξηση των κρουσμάτων είναι η επικίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά, η μετακίνηση του πληθυσμού και η αύξηση της χρήσης ναρκωτικών. 

 Η Φρύνη Βεναρδή, Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος της «Γρηγορίου» Κλινικής, υπογράμμισε ότι τα κρούσματα αυξάνονται επειδή «έχει σταματήσει πλήρως η διαφώτιση και ενημέρωση» για το AIDS. Σημείωσε ότι πρέπει να γίνουν διαφημιστικά σποτ στην τηλεόραση και να υπάρξει εντατική διαφώτιση και ενημέρωση στα στρατόπεδα, στα σχολεία και στα λύκεια.

--> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

Source : http://showtime-cy.blogspot.com/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου