Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Στροφή 180 μοιρών για τα μαθητικά κόμιστρα

Πλήρη ανατροπή στους μέχρι τώρα σχεδιασμούς και αποφάσεις για τα μαθητικά κόμιστρα, αποφάσισε χθες ο υπουργός Συγκοινωνιών, με πρότασή του που συζητήθηκε αργά το απόγευμα σε σύσκεψη με τη συμμετοχή των Υπουργών Συγκοινωνιών, Παιδείας και Εργασίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», ο Τάσος Μητσόπουλος έβαλε στο τραπέζι δημιουργική πρόταση, με την οποία αφενός μειώνεται το ποσό του κομίστρου, ενώ αφετέρου δίδονται κίνητρα στους μαθητές να διακινούνται με λεωφορεία και εκτός σχολικών διευκολύνοντας και τους γονείς. 

Ταυτόχρονα, το ζητούμενο ποσό από μαθητικά κόμιστρα σε σχέση με εκείνο που υπολογιζόταν να εισπραχθεί με το μηνιαίο κόμιστρο των €15 για σχολικό λεωφορείο, δεν ανατρέπεται. Συγκεκριμένα, η πρόταση, για την οποία αναμενόταν να ενημερωθεί ψες το Υπουργικό ώστε να προχωρήσει για υλοποίηση, προβλέπει μηνιαίο κόμιστρο για μαθητές μεταξύ €10-€15, το οποίο όμως θα ισχύει όχι μόνο για τα σχολικά αλλά για όλες τις διαδρομές για ένα μήνα.

 Το ακριβές ποσό θα καθοριστεί, εφόσον η πρόταση πάρει το πράσινο φως από το Υπουργικό. Πρόβλημα διαφάνηκε στην χθεσινή σύσκεψη των Υπουργών, στην εξεύρεση λειτουργικών πρακτικών για διευρυμένη εφαρμογή της δωρεάν μετακίνησης, με επέκταση των δικαιούχων, κάτι που αναμένεται να συζητηθεί και τις επόμενες μέρες. 

--> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

 Source : http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου