Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Μείωση ποινών από τον Πρόεδρο! Ελεύθεροι 56 κατάδικοι ενω επωφελούνται άλλοι 85

Μείωση ποινών από τον Πρόεδρο! Ελεύθεροι 56 κατάδικοι ενω επωφελούνται άλλοι 85Στη μείωση ποινών σε φυλακισμένους, με βάση κριτήρια, προχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, με τη σύμφωνο γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας. Μετά την ενέργεια αυτή του Προέδρου, αποφυλακίζονται άμεσα 56 κατάδικοι ενώ επωφελούνται άλλοι 85.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προχώρησε στη μείωση των ποινών προκειμένου να απαμβλυνθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Κεντρικές Φυλακές λόγω του υπερπληθυσμού και της αναγκαίας προώθησης σωφρονιστικής πολιτικής που να συνεργεί στην αναμόρφωση καταδίκων που εκτίουν ποινές μέτριας και σοβαρότερης βαρύτητας.Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ακόμη πως από τις μειώσεις ποινών φυλάκισης έχουν εξαιρεθεί οι κατάδικοι, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, απόπειρας φόνου και σεξουαλικά αδικήματα.

Τα κριτήρια με βάση τα οποία έγινε η μείωση των ποινών είναι τα ακόλουθα:

1. Στους αλλοδαπούς καταδίκους, οι οποίοι για λόγους ασφαλείας δεν απολαμβάνουν των ευεργετημάτων του συστήματος της εξωιδρυματικής απασχόλησης και ζουν μακριά από τις οικογένειες τους, μειώθηκε η ποινή τους κατά το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα είχαν ενταχθεί στο σύστημα εξωιδρυματικής απασχόλησης.

2. Στους καταδίκους οι οποίοι δεν επωφελήθηκαν της γενικής Προεδρικής Χάριτος, αναστολής ποινής κατά 1/4, που δόθηκε στις 5 Μαρτίου 2013 με την ευκαιρία της εγκατάστασης του Προέδρου της Δημοκρατίας γιατί δεν είχε ακόμα επιβληθεί η ποινή τους, μειώθηκε η ποινή τους κατά το 1/4.

3. Στους καταδίκους, οι οποίοι καταδικάστηκαν για ναρκωτικά πέραν των πέντε ετών και δεν επωφελήθηκαν της γενικής Προεδρικής Χάριτος που δόθηκε στις 5 Μαρτίου 2013, η ποινή μειώθηκε κατά το 1/5, όσων έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση μέχρι δέκα χρόνια, και κατά ένα χρόνο όσων έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση πέραν των δέκα χρονών.

4.Αλλοδαποί κατάδικοι, οι οποίοι καταδικάστηκαν για παράνομη είσοδο στη Δημοκρατία να αποφυλακισθούν αμέσως.

Όλοι οι αλλοδαποί κατάδικοι, οι οποίοι θα αποφυλακισθούν σαν αποτέλεσμα των ως άνω μειώσεων ποινών, θα απελαύνονται πάραυτα.Όπως αναφέρεται, «από τις μειώσεις ποινών φυλάκισης έχουν εξαιρεθεί οι κατάδικοι, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, απόπειρας φόνου και σεξουαλικά αδικήματα».

Προστίθεται πως «με τις πιο πάνω μειώσεις αποφυλακίζονται άμεσα 56 κατάδικοι και επωφελούνται άλλοι 85 κατάδικοι»

Πηγή: www.tothemaonline.com

--> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου