Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Πρόεδρος: Καμιά ανησυχία για τη συμφωνία με τις Βάσεις

Η Κυβέρνηση πέτυχε πλήρως το διττό στόχο στη συμφωνία με τη Βρετανία για τις Βρετανικές Βάσεις, ικανοποιώντας από τη μια το πάγιο αίτημα των κατοίκων και ιδιοκτητών για ανάπτυξη και από την άλλη προστατεύοντας πλήρως τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατά την παρουσίαση στο Προεδρικό Μέγαρο της συμφωνίας με το Λονδίνο.

Ο Πρόεδρος χαρακτήρισε αβάσιμες τις ανησυχίες περί `Γιβραλταροποίησης`, καθώς, όπως είπε, η συμφωνία πετυχαίνει για πρώτη φορά την τροποποίηση του γνωστού παραρτήματος Ο για τη Διοίκηση των Βάσεων.

Είπε ακόμη ότι στη συμφωνία καθίσταται ξεκάθαρο ότι η Βρετανία δεν μπορεί να δημιουργήσει η ίδια εμπορικές ή βιομηχανικές επιχειρήσεις εντός των ΒΒ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διασκέδασε ακόμη τις ανησυχίες περί δήθεν ανταλλαγμάτων που δόθηκαν για επίτευξη της συμφωνίας, λέγοντας ότι η συμφωνία δεν έχει νικητές και ηττημένους αλλά πρόκειται για συμφωνία από την οποία, όπως είπε, κερδίζουν οι δύο πλευρές αφού αφαιρεί ένα αγκάθι μισού αιώνα στις σχέσεις της ΚΔ με τη Βρετανία.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν αρχηγοί ή εκπρόσωποι κομμάτων, Βουλευτές, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, εκπρόσωποι του ΚΕΒΕ, της ΟΕΒ και του CIPA και άλλοι ενδιαφερόμενοι.

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<---

Source : www.ikypros.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου