Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

" Οι αγνοι ρομαντικοι της Ανόρθωσης λένε ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ"

Η ομάδα μας βρίσκεται σε αδιέξοδο εξαιτίας της ανικανότητας των διοικούντων μας να διαχειριστούν τα οικονομικά του σωματείου από το 2008 και μετά. 

Στην δύσκολη αυτή εποχή που διανύουμε, οι ίδιοι ανίκανοι διοικούντες προτείνουν την σύσταση εταιρείας. 

Μια λύση όμως που θα επιφέρει την ολοκληρωτική καταστροφή, που μπορεί να μην είναι επιφανειακή αλλά σίγουρα ιδεολογική. Σας παραθέτουμε μερικά παραδείγματα καπήλευσης ιστορίας σωματείων από εταιρείες ανά τον κόσμο.





Οι οπαδοί της Hull City συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες σχετικά με την μετονομασία της ομάδας τους. Ο πρόεδρος (ιδιοκτήτης) της Hull City, Assem Allam, έχει δηλώσει ανοιχτά ότι θα αλλάξει το ιστορικό όνομα της City σε Tigers.






Η ομάδα της Cardiff City άλλαξε τα χρώματα της από μπλε σε κόκκινο, επειδή έτσι ήθελαν οι ιδιοκτήτες της.






Το γήπεδο της Manchester City μετονομάστηκε σε "Etihad Stadium". Αυτή είναι η εταιρεία που έχει αγοράσει την μπουτίκ στο "Αντώνης Παπαδόπουλος", νομίζετε θα δυσκολευτεί να πράξει το ίδιο και με το γήπεδο μας;





Παρόλα αυτά οι οπαδοί της Manchester City παραπονιούνται κάθε βδομάδα για τα απίστευτα ακριβά εισητήρια που αναγκάζονται να πληρώσουν για να παρακολουθήσουν ένα αγώνα της ομάδας τους. Εδώ να σημειώσουμε ότι η ομάδα της City για την φετινή περίοδο έχει τα πιο φθηνά εισητήρια της Premier League, ενώ στην κορυφή με τα πιο ακριβά, βρίσκεται η ομάδα (εταιρεία) της Arsenal.




Οι οπαδοί της Reggina βγήκαν στους δρόμους πρόσφατα γιατί η διοίκηση τους πούλησε τα δικαιώματα του γηπέδου σε μια εταιρεία και φυσικά, δίπλα στο όνομα του γηπέδου κόλλησε αυτό του χορηγού.





Το παράδειγμα της Austria Salzburg είναι ίσως το πιο τρανό παράδειγμα του ρόλου των εταιρειών στο ποδόσφαιρο. Η Red Bull αγόρασε τις μετοχές της ομάδας και αφού άλλαξε χρώματα και έμβλημα, μετονόμασε την ιστορική ομάδα της Austria σε Red Bull Salzburg. 

Οι γνήσιοι οπαδοί της Austria ωστόσο, θέλοντας να συνεχίσουν την ιστορία της ομάδας τους, ίδρυσαν ξανά την Austria με τα αυθεντικά στοιχεία της και ξεκίνησαν από τις τελευταίες κατηγορίες. Ακόμα και στα μικρής σημασίας παιχνίδια, έχουν το λιγότερο δύο χιλιάδες κόσμο!


Αυτά λοιπόν, είναι μόνο λίγα παραδείγματα εκμετάλλευσης σωματείων από εταιρείες για σκοπούς διαφήμισης κατά κύριο λόγο. Σαν αυτά, υπάρχουν εκατοντάδες ανά τον κόσμο που συμβαίνουν κάθε χρόνο. Όταν μια ομάδα γίνει εταιρεία ουσιαστικά, ο οπαδός δεν έχει λόγο πουθενά και ο ιδιοκτήτης, κάποιος πλούσιος επιχειρηματίας δηλαδή που διοικά και μπορεί να μην έχει καμία σχέση με το σύλλογο, κάνει ό,τι του καυλώσει! 

Άμα επιθυμεί αλλάζει όνομα, χρώματα, έμβλημα κι ας φωνάζουν οι οπαδοί κάθε βδομάδα σε πέταλλα και δρόμους. Από την στιγμή που ανήκει σε εταιρεία το σωματείο, μιλάνε βάση νόμου τα λεφτά. Είσαι επίσημα μέρος του ποδοσφαιρικού χρηματιστηρίου και έτσι εσύ πλέον δεν λογιέσαι οπαδός ενός ιστορικού σωματείου, αλλά μιας διεθνής κερδοφόρας επιχείρησης.


Εν κατακλείδι, εάν καταφέρουν να ολοκληρώσουν τα σχέδια τους τα λαμόγια και κάνουν την ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ εταιρεία, τότε κάπου εδώ σταματά και η ιστορία αυτού του μεγάλου σωματείου. Η ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ μας ιδεολογικά παύει να υπάρχει παρά μόνο στο χρηματιστήριο σε μετοχές με την επωνυμία "ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ", μέχρι να την τροποποιήσουν κι αυτή! Αν το μελετήσουμε και λίγο, στην Κύπρο είμαστε η μόνη ομάδα που διαθέτει ιδιόκτητο γήπεδο. Εάν δηλαδή μια διεθνής μεγαλοεταιρεία θέλει να κάνει διαφήμιση στο νησί (όπως για παράδειγμα η Etihad), είμαστε η καλύτερη λύση. 

Κάπου εδώ μπαίνει και το ερώτημα: Τελικά είναι τυχαία όλα αυτά, ή είναι προσχεδιασμένα; Ήρθε στα καλά καθούμενα ένας μεγαλοεπιχειρηματίας από το εξωτερικό εν ονόματι Πουλαϊδης που δεν τον ήξερε κανένας μέχρι σήμερα, έφερε στην ομάδα μας εταιρείες παγκόσμιας δικτύωσης όπως την προαναφερθείσα Etihad και πριν καλά καλά αναλάβει πρόεδρος, προχωρά σχέδια για σύσταση εταιρείας.


Δίπλα στους ήρωες μας λοιπόν στο "Αντώνης Παπαδόπουλος", θα ζωγραφίσουμε τα πρόσωπα των εφτά προέδρων κάτω από την λέξη ΠΡΟΔΟΤΕΣ. Αυτοί ευθύνονται που βρέθηκε η ομάδα μας σε αυτό το σημείο και είναι ένα βήμα πριν την σύσταση εταιρείας, που αν τελικά ολοκληρωθεί θα αμαυρώσει την ιστορία του σωματείου μας μια για πάντα. 

Κάτω από τα πρόσωπα τους επίσης, καλούνται να βάλουν την υπογραφή τους όσοι συμμερίζονται της άπόψης τους για σύσταση εταιρείας αλλά και όσοι απλά δεν κάνουν τίποτα για να μην γίνει!


Η ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ - ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ






---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<---

Source : http://ufgruppo.blogspot.gr/



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου