Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Βίαιη επέμβαση στην κατασκήνωση διαδηλωτών στο Κίεβο, τρεις νεκροί

Κλιμακώνεται η κατάσταση στο Κίεβο: Η αστυνομία άρχισε το πρωί της Τετάρτης να απομακρύνει τα οδοφράγματα στην κατασκήνωση των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην κεντρική πλατεία, προχωρώντας σε επέμβαση για διάλυση της συγκέντρωσης -επιχείρηση που ακολούθησαν νέες συμπλοκές. 

Τρεις νεκροί,τουλάχιστον ένας από σφαίρα. Με ανακλήσεις βίζας αντιδρά η Ουάσινγκτον.

Τη νύχτα πριν την επιχείρηση είχαν σημειωθεί ξανά σφoδρές συγκρούσεις στην πλατεία. To πρωί της Τετάρτης, οι αστυνομικές δυνάμεις επεέβησαν από τα βορειοανατολικά της πλατείας, κινούμενες στα οδοφράγματα της οδού Γκρουσέφσκι.

Ακολούθησαν, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, νέες συγκρούσεις με τους διαδηλωτές.

Στις νυχτερινές συγκρούσεις που είχαν προηγηθεί, η αντιπολίτευση ανέφερε ότι σκοτώθηκαν δύο άτομα. Γιατροί στο σημείο που επικαλείται το Associated Press αναφέρουν ότι διαπίστωσαν το θάνατο δύο ατόμων -ο ένας, υποστηρίζεται, από πυρά ελεύθερου σκοπευτή της αστυνομίας.

Το μεσημέρι, ιατρικές πηγές στο σημείο μίλησαν και για τρίτο νεκρό. Δεν είναι σαφές πόσοι από τους αναφερόμενους έχασαν τη ζωή τους μετά την πρωινή επέμβαση ή κατά τη διάρκεια των νυχτερινών συγκρούσεων.
Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση

Η αστυνομία επιβεβαίωσε το πρωί το θάνατο ενός ατόμου στην πλατεία, χωρίς να δίνει την ταυτότητά του ή το αίτιο. Αργότερα, η γενική εισαγγελία επιβεβαίωσε, όπως αναφέρει το Reuters, τον τρίτο θάνατο, λέγοντας πως το θύμα είχε δεχθεί πυροβολισμό.

Με ανακλήσεις βίζας αντιδρούν οι ΗΠΑ
Το μεσημέρι της Τετάρτης, η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο ανακοίνωσε ότι ανακαλεί τη βίζα «αριθμού Ουκρανών» -η πρώτη κίνηση από ξένη κυβέρνηση πέραν της λεκτικής καταδίκης.

Η απόφαση, ανέφερε η ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ, ελήφθη «σε αντίδραση στην επέμβαση εναντίον των διαδηλωτών».

Με την επέμβαση της αστυνομίας για απομάκρυνση των διαδηλωτών, η ουκρανική κυβέρνηση προχωρά στη κίνηση μεγαλύτερης «πυγμής» που έχει επιδείξει την περίοδο των τελευταίων ημερών, οπότε και οι συγκρούσεις ήταν καθημερινές.

Η Πλατεία Ανεξαρτησίας ήταν το κέντρο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων μετά την απότομη στροφή του Κιέβου από την ΕΕ προς τη Ρωσία και σε αυτήν παρέμεναν κατασκηνωμένοι διαδηλωτές για σχεδόν δύο μήνες. Οι ελπίδες για διέξοδο είχαν περιοριστεί την Τρίτη, όταν ο πρόεδρος Γιανούκοβιτς αρνήθηκε να συναντηθεί με αρχηγούς της αντιπολίτευσης.

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<---

- Source : http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου