Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Australian Open: Όλα τα σερί τελειώνουν...

Δυστυχώς, όλα τα ωραία έχουν κι ένα τέλος και ο Νόβακ Τζόκοβιτς το ένιωσε αυτό το βράδυ της Τρίτης, στον συγκλονιστικό προημιτελικό του Australian Open, απέναντι στον εκπληκτικό Στάνισλας Βαβρίνκα με τον χαρισματικό Ελβετό να βάζει τέλος σε πέντε σπουδαία σερί του Σέρβου πρωταθλητή. Ποια είναι αυτά;

Δίχως αμφιβολία, ο Νόβακ Τζόκοβιτς τις τρεις τελευταίες χρονιές, ήταν ο πιο σταθερός τενίστας του tour και ειδικά στα μεγάλα ραντεβού των τεσσάρων Grand Slams.

Από το Roland Garros 2010, ο Σέρβος υπεραθλητής είχε 14 συνεχόμενες παρουσίες σε ημιτελική φάση Major διοργάνωσης, ένα σπουδαίο σερί που έλαβε τέλος στο γήπεδο που έχει γνωρίσει τις σπουδαιότερες επιτυχίες της καριέρας του.

Η οδυνηρή ήττα με 2-6, 6-4, 6-2, 3-6, 9-7 απ'τον Στάνισλας Βαβρίνκα στους "8" της Μελβούρνης και το τέλος του σερί των συνεχόμενων συμμετοχών σε 4αδες Grand Slam τουρνουά, απλά δείχνει πόσο δύσκολο επίτευγμα ήταν η οι 23 συνεχόμενοι ημιτελικοί του Φέντερερ στα μεγάλα τουρνουά.

Ένα άλλο σερί του Νόλε ήταν τα τρία συνεχόμενα Australian Open, κάτι που αποτελεί ρεκόρ στην Open Era. Ο Σέρβος το 2011, το 2012 και το 2013, κατέκτησε το πρώτο Grand Slam της σεζόν κι αυτό του έδωσε ώθηση να πραγματοποιήσει τρεις εξαιρετικές χρονιές. Μέχρι χθες, ο Τζόκοβιτς έτρεχε ένα σερί 25 νικών στο Melbourne Park.

Παράλληλα, ο 26χρονος απ'το Βελιγράδι, είχε 28 συνεχόμενες νίκες στο tour, από τον χαμένο τελικό του US Open κόντρα στον Ράφαελ Ναδάλ.

Ακόμα και στο μεταξύ τους head to head, ο Τζόκοβιτς δεν είχε χάσει απ'τον Βαβρίνκα, από το 2006 και μετά. Μετρούσε 14 συνεχόμενες νίκες επί του Ελβετού, μέχρι ο Σταν να τον κερδίσει σε ένα ακόμη συγκλονιστικό τους ραντεβού σε Grand Slam.

Τέλος, ο Τζόκοβιτς μετρούσε 13 συνεχόμενες νίκες κόντρα σε top10 αντιπάλους, ένα σερί που κράταγε επίσης από τον χαμένο τελικό στη Νέα Υόρκη το Σεπτέμβριο του 2013.

"Πρέπει να είμαι πολύ υπερήφανος για τα επιτεύγματά μου, σε ολόκληρη την καριέρα μου και ειδικά σε αυτό το τουρνουά. Είναι το πιο επιτυχημένο Grand Slam για μένα. Λατρεύω την Αυστραλία και έχω μεγάλη στήριξη εδώ. Ανυπομονώ να επιστρέψω του χρόνου" δήλωσε ο Τζόκοβιτς μετά την ήττα απ'τον Βαβρίνκα.

Τα σερί του Νόλε που σταμάτησε ο Σταν
- 28 συνεχόμενες νίκες στο tour (απ'την ήττα στον τελικό του US Open 2013)
- 25 συνεχόμενες νίκες στο Australian Open (απ'την ήττα στα προημιτελικά του 2010 απ'τον Τσονγκά)
- 14 συνεχόμενες παρουσίες σε ημιτελική φάση Grand Slam διοργάνωσης (απ'την ήττα στα προημιτελικά του Roland Garros το 2010)
- 14 συνεχόμενες νίκες κόντρα στον Βαβρίνκα (απ'τη Βιέννη το 2006)
- 13 συνεχόμενες νίκες κόντρα σε top10 αντιπάλους (απ'τον τελικό του US Open 2013)


---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<---

Source: http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου