Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Οι δυο τους θα κρίνουν πολλά... (pics & videos)

Πρόκειται αναμφίβολα για τους δύο μεγάλους πρωταγωνιστές του Απόλλωνα και του ΑΠΟΕΛ αντίστοιχα μέχρι τώρα... Γκαστόν Σανγκόι και Στάθης Αλωνεύτης κρατούν στους ώμους τους τις ομάδες τους και από αυτούς εξαρτώνται πολλά σε κάθε παιχνίδι ανάλογα με τα κέφια που δείχνουν στο γήπεδο...

Η εμφάνιση τους φυσιολογικά αναμένεται να αποτελέσει βαρόμετρο και στο μεγάλο ντέρμπι του Τσιρείου... Στόχος του κάθε προπονητή θα είναι να εξουδετερώσει κατ' αρχάς το μεγάλο ατού του αντιπάλου, ελπίζοντας πώς έτσι θα μειώσει την δυναμική ολόκληρης της ομάδας.

ΓΚΑΣΤΟΝ ΣΑΝΓΚΟΙ
Το αλάνι τρελαίνει τους φίλους του Απόλλωνα αφού ήδη έκανε και με το παραπάνω απόσβεση του μεγάλου του μπάτζετ. Πήρε την ομάδα από το χέρι και την οδήγησε στους ομίλους του Europa League γράφοντας ιστορία για τους γαλάζιους της Λεμεσού. Και τα όμορφα στην Ευρώπη δεν σταματούν εδώ αφού ο η ομάδα συνεχίζει και στους ομίλους να κάνει πολύ καλές εμφανίσεις. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο Αργεντίνος σημείωσε και τα τέσσερα μέχρι τώρα τέρματα της ομάδας.



Παρόμοια τα δεδομένα και στο πρωτάθλημα. Ο Σανκόι μετρά ήδη 5 γκολ σε 6 αγώνες και 517 αγωνιστικά λεπτά. Έμεινε εκτός μόνο στο ματς με την Αλκή. Αλκή Τελευταίο του επίτευγμα ως γνωστό το χατ τρικ με τρεις γκολάρες κόντρα στον Εθνικό.

Δεν είναι μόνο τα φοβερά του χτυπήματα και οι βοήθειες του στο μεσοεπιθετικό κομμάτι της ομάδας. Πάνω απ' όλα είναι ίσως ο ηγετικός του ρόλος και η μεγάλη του δίψα για επιτυχίες που συνεπαίρνει όλη την ομάδα. Ο Γιώργος Δώνης λοιπόν καλείται να βρει τις λύσεις ούτως ώστε να περιορίσει την δράση του Αργεντίνου. Ακόμα και μια ευκαιρία να του δοθεί είναι αρκετή για να κάνει την ζημιά. Αυτός που θα αναλάβει την επιτήρηση του σίγουρα θα περάσει ένα πολύ δύσκολο απόγευμα.




ΣΤΑΘΗΣ ΑΛΩΝΕΥΤΗΣ
Τον ηγετικό ρόλο στην αντίπερα όχθη και την ομάδα του ΑΠΟΕΛ ανέλαβε φέτος ο Στάθης Αλωνεύτης. Ο Κύπριος μέσος είναι με διαφορά ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής των γαλαζοκιτρίνων από την αρχή της χρονιάς και στα περισσότερα παιχνίδια χωρίς υπερβολή ο ΑΠΟΕΛ έδειχνε να εξαρτάται αποκλειστικά από αυτόν. Πέραν από την εξέδρα και οι παίκτες περίμεναν να βγει κάτι καλό μέσα από τις εμπνεύσεις του και τις διεισδύσεις του από αριστερά.




Το πάθος του και η θέληση του σε κάθε παιχνίδια αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους συμπαίκτες. Εδώ ακριβώς είναι και ένα μεγάλο μειονέκτημα στην «μονομαχία» με τον Σανγκόι. Ο Στάθης δεν έχει τις βοήθειες που έχει ο Αργεντίνος από τους συμπαίκτες του. Χωρίς υπερβολή υπήρχαν παιχνίδια που φαινόταν ότι ο Αλωνεύτης πάλευε μόνος του μέσα στο γήπεδο. Τώρα όμως που ανεβαίνει το ΑΠΟΕΛ τα πράγματα σαφώς θα είναι καλύτερα και για τον ίδιο...



Αγωνίστηκε και στα 7 παιχνίδια (στο ένα ως αλλαγή) μέχρι τώρα και μετρά ένα γκολ, σημαντικές ασίστ και 561 λεπτά. Πέτυχε επίσης ένα γκολ στην Ευρώπη κόντρα στην Ζούλτε στο ΓΣΠ. Όπως και με τον Σανγκόι αυτός που θα αναλάβει το μαρκάρισμα του Αλωνευτή στο ντέρμπι θα περάσει ένα δύσκολο απόγευμα αφού δεν μπορεί να τον χάσει ούτε λεπτό από τα μάτια του. Ο Γιώργος Δώνης στηρίζει πολλά στον Κύπριο μεσοεπιθετικό. Φυσικά αυτό το γνωρίζει ο συνάδελφος του Χριστάκης Χριστοφόρου ο οποίος ετοιμάζει τα σχέδια του για να μην αφήσει τον Αλωνεύτη να κάνει το παιχνίδι του.


Δείτε το χατ τρικ του Σανγκόι κόντρα στον Εθνικό:


Δείτε το γκολ του Αλωνεύτη κόντρα στην ΑΕΚ

Source : http://www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου