Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Πονοκέφαλος για Αρχιεπίσκοπο το μεγάλο deal Ελληνικής – Στόχος των Αμερικανών να αλωνίσουν

- Σκληρή η στάση Τροικάνων
- Ενδιαφέρον για απόκτηση κεφαλαίων από Wargaming Public - «Δήμητρα Επενδυτική»
- «Το 1974 μόνο η Τρ. Κύπρου στήριξε το λαό»

Στην παραμονή της Ελληνικής Τράπεζας, σε ελληνικά χέρια, εμμένει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, εκφράζοντας ταυτόχρονα αισιοδοξία ότι μέχρι το απόγευμα θα υπάρξουν καλά νέα.

Ο Μακαριότατος, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο είπε ότι «πολλοί μας παρεξηγήσαν ότι θέλουμε το ποσοστό μας γι’ αυτό εκφράζουμε την αντίθεση μας να δοθούν όλα τα κεφάλαια στην αμερικανική εταιρεία», επαναλαμβάνοντας ότι μέχρι το απόγευμα θα εξευρεθούν τα €36εκ που υπολείπονται από €294 εκ. που χρειάζεται η Ελληνική για την ανακεφαλαιοποίηση της.

«Θα τρέξουν περισσότερα κεφάλαια όχι μόνο €36εκ» πρόσθεσε.
Υπενθύμισε ότι το 1974 μόνο η Τρ. Κύπρου στήριξε τον κυπριακό λαό υποστηρίζοντας ότι λόγω του κυπριακού προβλήματος η Τρ. Κύπρου και η Ελληνική Τράπεζα, θα πρέπει να παραμείνουν σε κυπριακά χέρια.

Ο Μακαριότατος τόνισε επίσης ότι εάν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω του ότι η Τρόικα δεν έδωσε περαιτέρω χρόνο για διαπραγμάτευση στην Τράπεζα πέραν της μιας ημέρας, «δεν χάθηκε ο κόσμος αν κρατικοποιηθεί για 24 ώρες Ελληνική Τράπεζα».

Επιβεβαίωσε επίσης τις πληροφορίες ότι πέραν της αμερικανικής Third Point, επέδειξαν ενδιαφέρον για συμμετοχή στην έκδοση μετοχικού κεφαλαίου και η εταιρεία ηλεκτρονικών παιχνιδιών Wargaming Public ξένων συμφερόντων με έδρα την Κύπρο και η επενδυτική εταιρεία «Δήμητρα».

«Οι Αμερικανοί θέλουν να μπουν μέσα στην τράπεζα και να αλωνίζουν με στόχο το κέρδος, ο στόχος ο δικός μας δεν είναι το κέρδος αλλά η εξυπηρετήσει του λαού μας και του τόπου διότι θέλουμε να πάει καλά».

«Εμείς δεν επιθυμούμε να δώσουμε πλειοψηφία σε κανένα αν θέλουν να αποκτήσουν από ένα ποσοστό ο καθένας αυτό θα είναι και το πιο σωστό».

Εξήγησε ακόμη ότι η Εκκλησία επειδή ενδιαφέρεται για την Ελληνική Τράπεζα αγόρασε αξιόγραφα έτσι ώστε να μην μειωθεί το ποσοστό της, πέραν του 27% που κατέχει σήμερα και να μείνει κοντά στο 15%.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου