Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

«Θα τα καταφέρουμε και τώρα»

Την αισιοδοξία της Κυβέρνησης ότι η δεύτερη αξιολόγηση του κυπριακού προγράμματος θα είναι επίσης θετική, εξέφρασε σε συνέντευξη στον Ελληνικό Ραδιοφωνικό Σταθμό του Λονδίνου (LGR), ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Είπε επίσης ότι η Κυβέρνηση είναι σε αναμονή του αποτελέσματος της συνάντησης του ΓΓ των ΗΕ Μπαν κι-Μουν με τον Αλεξάντερ Ντάουνερ στη Νέα Υόρκη, στην οποία θα συζητηθούν οι δυσκολίες που δεν κατέστησαν εφικτή έως τώρα τη συμφωνία των δύο πλευρών επί του κοινού ανακοινωθέντος για επανέναρξη του διαλόγου στο Κυπριακό.

Ερωτηθείς πώς εξελίσσεται η διαδικασία αξιολόγησης του κυπριακού προγράμματος, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «είμαστε σε ένα σωστό δρόμο» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα καταφέρουμε και αυτή τη φορά να περάσουμε αυτό το κρίσιμο τεστ».

«Είμαστε αισιόδοξοι και θα είναι πάρα πολύ σημαντικό αν η Κύπρος καταφέρει και τη δεύτερη αξιολόγηση να την περάσει με επιτυχία, διότι τότε εδραιώνεται και η αξιοπιστία του προγράμματος διάσωσης της Κύπρου διεθνώς και σιγά-σιγά θα επαναφέρουμε την αξιοπιστία στο σύστημα και στους ξένους επενδυτές», σημείωσε.

Για το Κυπριακό, ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος είπε ότι «υπάρχει μια δυστοκία στο θέμα της συνομολόγησης κοινού ανακοινωθέντος που ουσιαστικά θα οριοθετεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα γίνει η διαπραγμάτευση και θα δώσει και το έναυσμα για την ουσιαστική διαπραγμάτευση των τελικών πτυχών της επίλυσης του».

«Είναι πολύ σημαντικό να μιλούμε την ίδια γλώσσα, να συμφωνήσουμε επί του ιδίου πλαισίου ώστε να μην υπάρχουν αμφισβητήσεις κατά τη διάρκεια των συνομιλιών. Γι’ αυτό, επειδή θέλουμε να επιτύχει αυτή η διαδικασία και δεν θέλουμε να αποτύχει όπως οι προηγούμενες, γιατί μια αποτυχία ίσως να είναι καταστροφική, θέλουμε να κάνουμε καθαρές εξηγήσεις από την αρχή πριν μπούμε στο διάλογο, νομίζω ότι αυτό γίνεται κατανοητό» εξήγησε.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως η Κυβέρνηση ενημερώθηκε ότι στη σημερινή τους συνάντηση στη Νέα Υόρκη ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ και ο Ειδικός του Σύμβουλος για το Κυπριακό θα ανταλλάξουν απόψεις για τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στη συνομολόγηση κοινού ανακοινωθέντος, προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση θα αναμένει να δει τί θα επιφέρει αυτή η συνάντηση.

Source : http://www.politis-news.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου