Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ HERMES AIRPORTS ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΛΗ Η ΚΥΠΡΟΣ

Η Hermes Airports ανακοινώνει την έναρξη της Παγκύπριας Εκστρατείας Συλλογής Τροφίμων με τίτλο «Δύναμη Κυπρίων».


Η φιλανθρωπική αυτή εκστρατεία στοχεύει στη συλλογή τροφίμων για ενίσχυση των συμπολιτών μας οι οποίοι χρήζουν στήριξης.

Η προσπάθεια αυτή αποτελεί την πρώτη ουσιαστικά σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα καθώς σ’ αυτή συμμετέχουν όλες οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, ένας μεγάλος αριθμός ιδιωτικών εταιρειών και πέραν των 1.000 εθελοντών, σε παγκύπρια βάση.

 Η εκστρατεία διεξάγεται με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Η εκστρατεία θα έχει διάρκεια ένα μήνα, από τις 20 Νοεμβρίου μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2013.
 
Στο πλαίσιο της εκστρατείας θα συλλέγονται τρία είδη τροφίμων:

 α) Συσκευασμένα πακέτα οσπρίων (φακές, λουβί, φασόλια και ρεβίθια)

 β) Κονσέρβες κρέατος και ψαρικών

 γ) Φιάλες ελαιόλαδου.

 Με βάση το μηχανισμό της εκστρατείας, το κοινό θα μπορεί να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια, αποστέλλοντας όλα ή μερικά από τα συγκεκριμένα είδη τροφίμων, μέσω των παιδιών του, στα σχολεία της ελεύθερης Κύπρου.

Στη συνέχεια, οι διευθύνσεις των σχολείων θα διαθέτουν τα τρόφιμα αυτά, στις οικογένειες των μαθητών τους που χρήζουν στήριξης. 

Σε περίπτωση πλεονάσματος σ’ ένα σχολείο, εθελοντές θα παραλαμβάνουν τα τρόφιμα και θα τα μεταφέρουν σε επαρχιακές αποθήκες που έχουν ήδη δημιουργηθεί σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου. Απ’ εκεί, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες ποσότητες, τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα σχολεία και άλλοι φορείς, θα μπορούν να προμηθεύονται από τα είδη που συλλέγονται. Εάν και εφόσον υπάρξουν πλεονάσματα σε σχολεία της υπαίθρου, τότε αυτά θα διατίθενται στα Κοινοτικά Συμβούλια. Όπως είναι γνωστό, η συλλογή τροφίμων μέσω των σχολείων, δεν αποτελεί καινούρια πρακτική. Εφαρμόζεται ήδη, αποσπασματικά, σε πάρα πολλά σχολεία της Κύπρου. 

Ωστόσο, μέσω της εκστρατείας αυτής, προσβλέπουμε στη δημιουργία μιας συνολικής, οργανωμένης διαχείρισης της βοήθειας, σε παγκύπρια βάση. Το κοινό το οποίο επιθυμεί να βοηθήσει, αλλά δεν έχει παιδιά στο σχολείο, μπορεί να το πράξει διαθέτοντας τη βοήθειά του απευθείας στα κατά τόπους κοινωνικά παντοπωλεία. Όσον αφορά στις εταιρείες που επιθυμούν να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια, μπορούν να το πράξουν προσφέροντας τα ζητούμενα είδη, απευθείας, σε μια εκ των Επαρχιακών Αποθηκών.

 Για το σκοπό αυτό, οι ενδιαφερόμενες εταιρείες μπορούν να επικοινωνούν με το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας στον παγκύπριο τηλεφωνικό αριθμό 77778833.

 Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκστρατείας, η παράδοση τροφίμων στις οικογένειες που χρήζουν στήριξης, μπορεί να αρχίσει είτε άμεσα, είτε από τη στιγμή που η διεύθυνση ενός σχολείου θα κρίνει ότι συγκέντρωσε τις απαιτούμενες ποσότητες. Πέραν του αντικειμενικού στόχου που είναι η συλλογή τροφίμων, η εκστρατεία αυτή στοχεύει επίσης στην καλλιέργεια των ιδεών του αλτρουισμού και της αλληλεγγύης. Στοχεύει, επίσης, στη διατράνωση της αποφασιστικότητας του λαού μας να ξεπεράσει ενωμένος, τις όποιες δυσκολίες έχει επιφέρει στον τόπο μας η οικονομική κρίση. 
 
Τη φιλανθρωπική εκστρατεία «Δύναμη Κυπρίων» στηρίζουν οι ακόλουθοι φορείς, οργανώσεις και εταιρείες: 

 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΥΠΡΟΥ, ΠAΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, ΣΕΔΜΕΚ, ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΠΣΕΜ, ΠΟΦΕΝ, SEMIO LTD, EUROFREIGHT LTD, IN PRIMA LTD, AD BOARD DYNAMIC COMMUNICATION LTD, H.M. INSTALLATIONS LTD, HERCULES GROUP, ANDREAS IACOVIDES LTD, BLUNATIC AUDIOVISUAL COMMUNICATIONS LTD, CTC-ARI AIRPORTS LTD (CYPRUS AIRPORTS DUTY FREE), ATOM EXTERMINATORS LTD, HOT LAMP LTD, COUVAS CARTON INDUSTRIES LTD, P&S CARTON INDUSTRIES LTD, CYPRUS AIRPORTS F&B LTD, LEOPOL MANUFACTURERS LTD, ANTENNA, MEGA, ΡΙΚ, SIGMA, ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΗΣ, ΧΑΡΑΥΓΗ, ΜΑΧΗ, ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ, ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ.

 Η Hermes Airports επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές της ευχαριστίες προς όλους τους φορείς που υποστηρίζουν έμπρακτα την παγκύπρια εκστρατεία συλλογής τροφίμων

Source : http://showtime-cy.blogspot.com/


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου