Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Κυπριακό: Πρωτοβουλία με στόχο την έξοδο από το αδιέξοδο

Η πρωτοβουλία του προέδρου Αναστασιάδη να συναντηθεί με τον Ντερβίς Έρογλου δείχνει ότι στοχεύει στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για τελική επίλυση του Κυπριακού, επεσήμανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης. Παράλληλα, πρόσθεσε, επιμένει να υπάρξει κοινή διακήρυξη, η οποία θα οριοθετήσει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και θα αποτελεί τη βάση τους.


Ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι ο Πρόεδρος ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία, βλέποντας τη δυστοκία για την κοινή διακήρυξη και τη διαμόρφωση του πλαισίου λύσης για ουσιαστικές συνομιλίες. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόνισε, προσέρχεται στη συνάντηση με καλή θέληση για να αποδείξει την πολιτική του βούληση, την οποία κάποιοι επιχειρούν να αμφισβητήσουν από τουρκικής και τ/κ πλευράς και να πει τα πράγματα με το όνομά τους. 

Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε επίσης ότι ο Πρόεδρος θα επισημάνει στον Ντερβίς Έρογλου ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η λύση του Κυπριακού και όχι τα παιχνίδια επίρριψης ευθυνών και αλληλοκατηγοριών. Η άτυπη συνάντηση Αναστασιάδη – Έρογλου θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα το απόγευμα σε εστιατόριο στην περιοχή του Λήδρα Πάλας στη Λευκωσία. - 

Source :  http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου