Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Συνεχίζεται η κρίση στην Κεντρική ανέμεσε σε ΔΣ και Διοικητή -

Δεν λέει να σταματήσει η κρίση στο εσωτερικό μέτωπο της Κεντρικής Τράπεζας, με κεντρικό σημείο την αντιπαράθεση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκο Δημητριάδη. 

Μέλη της διοίκησης της Κεντρικής Τράπεζας, με επιστολή που στάλθηκε πριν από μερικές ημέρες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ρίχνουν ευθύνες στον κ. Δημητριάδη ότι δεν εφαρμόζει κανόνες διακυβέρνησης με αποτέλεσμα να πλήττεται, όπως ισχυρίζονται, η εύρυθμη λειτουργία της εποπτικής Αρχής. 

Το Δ.Σ. επαναφέρει το πολυσυζητημένο θέμα της αμοιβής των Alvarez & Marsal σε συνάρτηση με τα συμβόλαια που συνομολόγησε ο διεθνής οίκος με την Κεντρική Τράπεζα. Οι διοικητικοί σύμβουλοι ζητούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διευθετηθεί μεταξύ τους συνάντηση με αντικείμενο τη συζήτηση των προβλημάτων που αναφύονται αναφορικά με τη διακυβέρνηση στην Κεντρική. Στην επιστολή τονίζεται ότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου σέβονται την ανεξαρτησία της ΚΤ και πρωτοστατούν για να τη διαφυλάξουν. 

Σημειώνεται ότι χθες το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τον επαναδιορισμό μη εκτελεστικού συμβούλου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας. Πρόκειται για τον Νίκο Κωνσταντίνου, εγκεκριμένο λογιστή, η θητεία του οποίου θα ισχύει από 3 Δεκεμβρίου 2013 μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου 2018. 

Source : http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου